Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

8 ΜΑΡΤΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

8 ΜΑΡΤΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Αθήνα: 11:30πμ Χαυτεία

Θεσσαλονίκη: 12:00μ Άγαλμα Βενιζέλου - 7:00μμ Άγαλμα Βενιζέλου

Πάτρα: 10:30πμ Πλατεία Γεωργίου (10:00πμ προσυγκέντρωση Παράρτημα) - 6:00μμ Πλατεία Γεωργίου

Ξάνθη: 12:00μ Κεντρική Πλατεία

Γιάννενα: 11:00πμ Περιφέρεια

Ηράκλειο: 11:00πμ Πλατεία Ελευθερίας

Χανιά: 10:00πμ Πλατεία Αγοράς

Τρίκαλα: 12:00μ Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Βόλος: 12:30μμ Αγ. Νικόλαος

Λάρισα: 12:00μ Κεντρική Πλατεία

ΑΓΩΝΑΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ! ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ!

Η φετινή 8 Μάρτη, η μέρα που ταυτίζεται με τους αγώνες της γυναίκας ενάντια στη διπλή εκμετάλλευση που αντιμετωπίζει μέσα σε αυτό το σάπιο, ταξικό σύστημα, συμπίπτει με το ξεχείλισμα της λαϊκής οργής για το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη. Η προκήρυξη 24ωρης απεργίας επιβλήθηκε από το δικαιολογημένο μαζικό, λαϊκό ξέσπασμα ενάντια σε μια πολιτική που βρωμάει φτώχεια, δυστυχία, θάνατο. Ενάντια σ’ ένα σύστημα που τρέφεται με ανθρωποθυσίες.

Οι καθημερινές μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα, με αποκορύφωμα το τεράστιο συλλαλητήριο στις 5 Μάρτη στο Σύνταγμα, δείχνουν ότι η κυβερνητική προπαγάνδα και τα δεκάδες παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ δεν μπορούν να κρύψουν τον πραγματικό χαρακτήρα αυτού του φριχτού εγκλήματος και των αιτιών του:

- Της πλήρους αδιαφορίας του συστήματος αυτού για τις ζωές και τις τύχες του λαού.

- Της πλήρους απαξίωσης των πιο στοιχειωδών δικαιωμάτων του λαού, της νεολαίας και των εργαζομένων.

- Της διάλυσης που έχει φέρει η πολιτική των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και της εξαρτημένης ντόπιας άρχουσας τάξης, των ιδιωτικοποιήσεων και των ΣΔΙΤ, του ξεπουλήματος και της ρεμούλας, των απολύσεων και των εργολαβιών.

Δεν ήταν ανθρώπινο λάθος, ήταν προδιαγεγραμμένο έγκλημα!

Λόγω της χρόνιας εγκατάλειψης και της απουσίας συντήρησης των σιδηροδρομικών γραμμών. Γιατί –παρά τις καταγγελίες των εργαζομένων όλα αυτά τα χρόνια και τα συνεχή ατυχήματα– καμία κυβέρνηση δεν είχε προχωρήσει στην εγκατάσταση συστημάτων ασφαλείας, αφήνοντας τη ζωή του λαού στην τύχη!

Για όλα αυτά υπάρχουν υπεύθυνοι και είναι συγκεκριμένοι:

Είναι το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα που επιλέγει να αδιαφορεί για τη ζωή του λαού βάζοντας μπροστά το κέρδος!

Είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, που τόσο πιστά υπηρέτησαν και υπηρετούν την ταξική πολιτική της ΕΕ, των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο της περιουσίας που με τον δικό του κόπο και ιδρώτα έχει δημιουργήσει ο λαός!

Που υποστελεχώνουν και αντικαθιστούν το μόνιμο και έμπειρο προσωπικό με εργολαβικούς συμβασιούχους, όπως έκανε αυτές τις μέρες το ΔΣ του ΟΣΕ που ανέθεσε την κάλυψη των θέσεων ειδικότητας «σταθμάρχη», σε εργολάβους με 6μηνες συμβάσεις εργασίας!

Ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα μιλά για τις κυβερνητικές ευθύνες, «ξεχνάει» ότι ήταν ο ίδιος που το 2017 προχώρησε στην ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων, στο πλαίσιο της συνολικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων που στήριζε και υλοποιούσε όσο ήταν κυβέρνηση! Όπως «ξεχνά» ότι οι καταγγελίες των συνδικαλιστών για την εγκατάλειψη των σιδηροδρόμων αφορούν και την περίοδο της δικής του διακυβέρνησης.

Να μην περάσει η συγκάλυψη!

Ούτε η υποκριτική «συγνώμη» του Μητσοτάκη, ούτε η παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, ούτε η κήρυξη τριήμερου εθνικού πένθους, ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα δεν μπορούν να ξεπλύνουν τις εγκληματικές ευθύνες τους. 

Γιατί είναι αυτοί που τρομοκρατούσαν και έσερναν στα δικαστήρια τους εργαζόμενους που απεργούσαν διεκδικώντας προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μέτρα προστασίας και συστήματα ασφαλείας. Γιατί είναι αυτοί που λασπολογούσαν σε βάρος των απεργών ότι δήθεν ταλαιπωρούσαν το λαό για «συντεχνιακά συμφέροντα». ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

Με αγώνες θα κερδίσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας!

Μόνο ο λαός και οι εργαζόμενοι μέσα από την πάλη τους μπορούν να διεκδικήσουν τη ζωή τους. Η συσσωρευμένη οργή, πρέπει να μετατραπεί σε αγώνα! Χωρίς καμία αυταπάτη ότι οι εκλογές θα φέρουν τη λύση! Να συνεχίσουμε μαζικά στο δρόμο, ενάντια σε αυτό το σύστημα, το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του. Να οργανώσουμε την πάλη μας. Σε κάθε σωματείο, σε κάθε χώρο δουλειάς. Με μαζικές συνελεύσεις και αποφάσεις αγώνα. Με απεργίες και διαδηλώσεις για την ανατροπή του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα.

  • ΚΑΤΩ Η ΒΑΡΒΑΡΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ-ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΉ ΠΟΛΙΤΙΚΗ!
  • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: