Τρίτη 14 Μαρτίου 2023

Υγειονομικοί: Όλοι στη γενική απεργία την Πέμπτη 16/3 - Όλοι στους δρόμους!

Οργή Λαού - Αντίσταση Παντού!

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 

ΠΕΜΠΤΗ 16-3-2023

Να δυναμώσουμε τους Λαϊκούς Αγώνες

Από την πρώτη μέρα που μαθεύτηκε το έγκλημα στα Τέμπη λαός και νεολαία σ’ όλη τη χώρα δεν σταμάτησαν να διαδηλώνουν και να καταγγέλλουν τους πραγματικούς ενόχους: το σύστημα της εκμετάλλευσης και εξάρτησης και το πολιτικό προσωπικό του, που διαχρονικά εγκληματεί εις βάρος της ζωής και της ασφάλειας του λαού και των παιδιών του.

Η Γενική Απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για τις 16/3 έρχεται να κλιμακώσει μια δυναμική που ήδη έχει αναπτυχθεί και ήδη καταγράψει εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένων και νεολαίων στους δρόμους του αγώνα. Η συνθήκη αυτή, με το λαό στους δρόμους να καταγγέλλει την απάνθρωπη πολιτική του συστήματος πάλι και πάλι, ανάγκασε τις συνομοσπονδίες να καλέσουν σε νέα απεργία. Η απουσία της ΓΣΕΕ τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, δηλωτική της απαράδεκτης – φιλοσυστημικής στάσης της, στάθηκε πλέον αδύνατον να συνεχιστεί. Κάτω από την πίεση που ασκεί το πελώριο κύμα διαδηλώσεων έρχεται να προκηρύξει με τη σειρά της το αναμενόμενο. 

Η ίδια συνθήκη, των συνεχόμενων κινητοποιήσεων, ασκεί πίεση κυρίως στις δυνάμεις του πολιτικού συστήματος που μέρα με τη μέρα γίνονται και πιο απολογητικοί καθώς ξεσκεπάζεται σε όλο το εύρος η αγαστή συμπαιγνία διαχρονικά και διαδοχικά όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας τουλάχιστον. Αναγνωρίζουν ότι κλονίστηκε συθέμελα η εικόνα του οργανωμένου και ασφαλούς κράτους που προστατεύει τους πολίτες του και την ίδια στιγμή επιδιώκουν να θολώσουν τα νερά και να ξαναελέγξουν με επικοινωνιακά – υποκριτικά τρικ το λαό. Κάνουν «γαργάρα» όποια αναφορά σε εκλογική ημερομηνία μέχρι να καταφέρουν να τον χειραγωγήσουν και πάλι.

Ωστόσο, όσο κι αν το γεγονός της σιδηροδρομικής τραγωδίας συγκλόνισε και ταρακούνησε τους πάντες, δεν παύει να αποτελεί παράλληλα και την αφορμή για να φουσκώσει το ποτάμι της λαϊκής οργής. 

Το ποτάμι αυτό κουβαλά δεκαετίες σκληρής επίθεσης του συστήματος στα δικαιώματα και τις ζωές του λαού μας: πρωτοφανή ακρίβεια, ανεργία, απολύσεις, τους χιλιάδες άδικους θανάτους την περίοδο της πανδημίας, το βάθεμα της εμπλοκής στον εξελισσόμενο πόλεμο στην Ουκρανία με τη μετατροπή της χώρας σε αμερικανο-νατοϊκό έδαφος, τους αντιλαϊκούς νόμους που βομβαρδίζουν συνέχεια τους εργαζόμενους και τη νεολαία, τα εκατοντάδες θύματα εργατικών «ατυχημάτων» (ήδη 40 το 2023 και βρισκόμαστε μόλις στην αρχή της χρονιάς)…

Την ίδια στιγμή που προσπαθούν να συγκαλύψουν και να αποποιηθούν τις ευθύνες συνεχίζουν παντού την επίθεση στην εργατική τάξη και τα παιδιά της για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου. Ειδικά στον χώρο της υγείας:

 - Την Τετάρτη 15-3 επιχειρούν να περάσουν στη Βουλή τη μετατροπή σε ΣΔΙΤ του παιδογκολογικού κέντρου με την μοναδική στη χώρα Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών για παιδιά! 

- Την εισαγωγή εξάμηνης κλινικής άσκησης προ αγροτικού και ειδικότητας στους νέους γιατρούς σχεδόν αμισθί που ήδη εφαρμόζουν πιλοτικά! 

- Με πρόσφατη εγκύκλιο ορίζουν τη διασωλήνωση ως πράξη που λαμβάνει χώρα αποκλειστικά σε ΜΕΘ και ταυτόχρονα (ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ εγκύκλιο) ως μέθοδο που μπορεί να εφαρμόζεται σε απλή κλινική με την ευθύνη των διασωληνωμένων ασθενών να βαραίνει τους γιατρούς της κλινικής!!! 

- Εξακολουθούν να σκουριάζουν ιατρικά μηχανήματα που δεν λειτούργησαν ποτέ στα υπόγεια των νοσοκομείων.

- Εξακολουθεί το πάγωμα μόνιμων προσλήψεων υγειονομικών όλων των κατηγοριών. 

- Εξακολουθεί η καθήλωση των μισθών που εδώ και καιρό ισοδυναμεί με μείωση σε συνθήκες μεγάλης ακρίβειας. 

- Εξακολουθεί η κάλυψη κενών από τους ήδη εργαζόμενους ακόμη και στα πλέον αλλότρια καθήκοντα (νοσηλεύτρια σε θέση παρασκευάστριας στο μικροβιολογικό εργαστήριο νοσοκομείου!!!). 

- Εξακολουθούν οι εργολάβοι να οργώνουν ολοένα κι άλλες υπηρεσίες.

- Εξακολουθούν να προωθούν το «Νέο ΕΣΥ» που φέρνει λουκέτα σε νοσοκομεία και κλινικές και μετατροπή σε ΝΠΙΔ

Οι απαιτήσεις αλλά και οι δυνατότητες της περιόδου είναι μεγάλες! Να μαζικοποιήσουμε τις συνελεύσεις στα σωματεία μας, να οργανώσουμε οι ίδιοι τον αγώνα μας στους χώρους δουλειάς. Να διεκδικήσουμε άμεσα ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ που θα αποφασίσουν τη συμμετοχή στην Απεργία, αλλά και τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα. Να κατέβουμε μαζικά στην Απεργία διεκδικώντας:  

  • ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΤΟΥ
  • ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΦΤΗΝΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
  • ΔΩΡΕΑΝ –ΙΣΗ –ΠΛΗΡΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: