Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Χιλιάδες λαού στο Σύνταγμα! Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί και να δυναμώσει!

 


Κατά χιλιάδες κατέβηκαν το πρωί ο λαός και η νεολαία στο Σύνταγμα, ύστερα από το κάλεσμα των σιδηροδρομικών σωματείων για απεργιακή συγκέντρωση. Η πλατεία Συντάγματος γέμισε από τον κόσμο που κατέβηκε μαζικά στο δρόμο, εκφράζοντας την τεράστια οργή του για τη δολοφονική πολιτική του συστήματος και την προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη.

Η κυβέρνηση που φοβάται το ξέσπασμα λαϊκών και εργατικών αγώνων, έστειλε για ακόμη μια φορά τις δυνάμεις καταστολής, που χτύπησαν και έπνιξαν στα χημικά τους διαδηλωτές. Η προσπάθεια τρομοκράτησης του κόσμου όμως δεν πέρασε, αφού η μαζικότατη διαδήλωση που ξεκίνησε από το Σύνταγμα, γέμισε την Πανεπιστημίου, φτάνοντας μέχρι την Ομόνοια. Με μαζικότητα και παλμό πορεύτηκε το μπλοκ της Ταξικής Πορείας. Μέσα από τα συνθήματα που φωνάχτηκαν και τις προκηρύξεις που μοιράστηκαν, καλούσε το λαό να καταγγείλει τη βάρβαρη πολιτική και να συνεχίσει τον αγώνα!

Τα σωματεία δεν ακολούθησαν στην πορεία προς την Ομόνοια, αλλά διαλύθηκαν στο Σύνταγμα. Μαζί και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ που μόλις τελείωσαν οι ομιλίες έκλεισαν τα πανό και αποχώρησαν. 

Οι αγωνιστικές διαθέσεις που έχουν εκφραστεί πρέπει να δυναμώσουν και να συνεχιστούν! Καμία προεκλογική αναμονή! Όχι στην προσπάθεια εκτόνωσης του αγώνα! Όλοι στο δρόμο, μαζικά και οργανωμένα, για να διεκδικήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματα μας!

Όλοι την Τετάρτη 8 Μάρτη στις απεργιακές συγκεντρώσεις!




Δεν υπάρχουν σχόλια: