Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Υγειονομικοί: Όλοι στην Απεργία - Τετάρτη 08/03

ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΛΑΘΟΣ!

ΗΤΑΝ ΠΡΟΔΙΑΓΕΓΡΑΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!


ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!

Συνάδερφοι,
Το έγκλημα στα Τέμπη είναι η αποτύπωση της πολιτικής του συστήματος. Δεκάδες νέοι άνθρωποι έπεσαν θύματα μιας πολιτικής που φροντίζει για την κερδοφορία του κεφαλαίου και εχθρεύεται τις ανάγκες του λαού. Ιμπεριαλιστές, κεφάλαιο και κυβερνήσεις όλοι τους θέλουν να κρυφτούν πίσω από το «ανθρώπινο λάθος» ενός σταθμάρχη. Η «ατομική ευθύνη» για τα θύματα της Πανδημίας δίνει την σκυτάλη «στο ανθρώπινο λάθος» για τους νεκρούς στα Τέμπη.

Για λογαριασμό του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου όλες οι κυβερνήσεις προώθησαν και προωθούν την επίθεση σε όλα τα δικαιώματα του Λαού. Στο δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, στη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, στις ασφαλείς μετακινήσεις, στο ίδιο το Δικαίωμα στη Ζωή.

Ο λαός τα τελευταία χρόνια «εκπαιδεύεται» ότι η κυριαρχία του κεφαλαίου, η εξυπηρέτηση της κλιμακούμενης κερδοφορίας του και οι γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί του θα απαιτούν όχι μόνο να παλεύει να επιβιώσει σε άθλιες συνθήκες αλλά να δίνει και το αίμα του. Το δίνει καθημερινά με τα εργατικά ατυχήματα που συνεχώς πληθαίνουν, το έδωσε κατά χιλιάδες κατά την διάρκεια της πανδημίας, τώρα το έδωσε και στις συγκοινωνίες ενώ οι αφέντες του διατυμπανίζουν ότι αν χρειαστεί θα χύσουμε το αίμα μας στο πλάι των Αμερικάνων ιμπεριαλιστών με την εμπλοκή της χώρας στον άδικο πόλεμο στην Ουκρανία.

Αλήθεια συνάδελφοι, τι από όλη αυτή την δυσωδία που βγαίνει στην επιφάνεια για την λειτουργία του ΟΣΕ δεν ισχύει και στο χώρο μας; Δεν είμαστε κάθε χρόνο όλο και λιγότεροι υγειονομικοί; Δεν υπάρχουν μηχανήματα που τα έχει πληρωμένα ο λαός και δεν λειτουργούν; Δεν χτυπιέται συνεχώς το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά; Δεν γίνεται όλο και περισσότερο καθεστώς οι ελαστικές σχέσεις εργασίας; Δεν αυξάνεται συνεχώς η τρομοκρατία και η εντατικοποίηση; Δεν πέφτει συνεχώς η ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης; Δεν κλείσανε τόσα νοσοκομεία; Δεν παγώσανε τις προσλήψεις για περισσότερο από 10 χρόνια; Ήταν ανθρώπινο λάθος που κατά εκατοντάδες μένανε εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς ουσιαστικά καταδικασμένοι; Ή μήπως όσοι χαθήκαν από όλες τις υπόλοιπες ασθένειες όσο είχαν κλειστά τα νοσοκομεία έφταιγαν οι ίδιοι; Δεν είναι προδιαγεγραμμένο το έγκλημα της πολιτικής του «Νέου ΕΣΥ» που φέρνει νέα κλεισίματα νοσοκομείων μέσω του μοντέλου κόμβου – ακτίνα; Δεν πετάει το λαό έξω από τα νοσοκομεία ο θεσμός του προσωπικού ιατρού; Δεν είναι αποφασισμένο το περαιτέρω χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα και στο δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη που φέρνει ο νόμος Γκάγκα, οι εργολαβίες, τα ΣΔΙΤ, η μετατροπή των νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ;

Αναρωτιούνται οι αισχροί δημοσιογράφοι γιατί δεν κάναμε Απεργίες, όταν αυτοί είναι που έχουν προσφέρει όλες τους τις υπηρεσίες για να περάσει ο νόμος Χατζηδάκη που τις απαγορεύει, όταν έχουν φιμώσει κάθε φωνή που καταγγέλει και παλεύει ενάντια σε αυτή την πολιτική , όταν έχουν στηλιτεύσει κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των εργαζομένων και του λαού.

Συνάδελφοι, τη ζωή μας και το μέλλον μας μπορούμε να το υπερασπίσουμε μόνο με τους αγώνες μας. Με την οργάνωση της πάλης μας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Με οδηγό και κατεύθυνση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας στη Δουλειά, στην εκπαίδευση, στην περίθαλψη, στις συγκοινωνίες, παντού. Με μαζικούς αγώνες και Απεργιακές κινητοποιήσεις. Έξω από εκλογικές αυταπάτες ότι κάποιος μέσα από τις εκλογές θα τιμωρηθεί και άλλος θα μας σώσει. Ήδη ο λαός βγαίνει κατά χιλιάδες στους δρόμους στοχοποιώντας όλο το βρώμικο σύστημά τους. Η κυβέρνηση της ΝΔ έδειξε πως εννοεί την ανάληψη της ευθύνης χτυπώντας με τα ΜΑΤ τους διαδηλωτές. Το νέο “θα λογαριαστούμε μετά” της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, είναι απτό δείγμα των διαπιστευτηρίων του προς το σύστημα, αλλά και προσπάθεια συγκάλυψης των δικών του ευθυνών. Γιατί ως κυβέρνηση προώθησε με συνέπεια την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. 

Εμείς ως υγειονομικοί, από το μετερίζι μας οφείλουμε να δυναμώσουμε την πάλη όλου του λαού υπερασπιζόμενοι τα εργασιακά δικαιώματά μας και μαζί με το λαό το δικαίωμα σε πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Όπως αγωνίζονταν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ που έχασαν την ζωή τους πάνω στη δουλειά ενώ παλεύαν διαρκώς και διωκόμενοι για μέτρα ασφαλείας.

Όλοι στην Απεργία: Τετάρτη 08/03

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ!

ΚΑΤΩ Η ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: