Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Τετάρτη 22/3, 12:30μμ, νοσ. «Ευαγγελισμός» - Συγκέντρωση ενάντια στη συνδικαλιστική δίωξη της Α.Ερωτοκρίτου

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΥ Α. ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ!

Συγκέντρωση: Τετάρτη 22 Μάρτη, 12:30μμ, νοσ. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ»

Η μετακίνηση της παθολόγου γιατρού Αργυρής Ερωτοκρίτου απ’ το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» στην «Πολυκλινική», τη δεύτερη μέρα απ’ το διορισμό της, αποτελεί μια τιμωρητική απόφαση της διοίκησης εξαιτίας της συνδικαλιστικής της δράσης. Πρόκειται για ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη, που προστίθεται στον ήδη μακρύ κατάλογο των υγειονομικών, και όχι μόνο, που διώκονται για την υπεράσπιση των εργασιακών και λαϊκών δικαιωμάτων.

Η συνάδελφος εργάστηκε για χρόνια ως επικουρική γιατρός στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», ήταν μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, όπως και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, και πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους, και στις πρόσφατες κινητοποιήσεις με επίκεντρο τις παθολογικές κλινικές, ενάντια στην τεράστια έλλειψη κυρίως ειδικευόμενων παθολόγων, που οδήγησαν στο σημείο ένας γιατρός να πρέπει να κουράρει ως και 20 ασθενείς.

Στις 13 Μάρτη, μετά από σχετικό διαγωνισμό, η Α. Ερωτοκρίτου διορίστηκε ως Επιμελήτρια Β στον «Ευαγγελισμό», παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο και τοποθετήθηκε με επίσημο έγγραφο του διευθυντή ιατρικής υπηρεσίας στην Ε’ Παθολογική κλινική. Την επόμενη μέρα, της κοινοποιήθηκε άλλο έγγραφο, απ’ το διοικητή του νοσοκομείου αυτή τη φορά, με το οποίο τοποθετήθηκε εκτός νοσοκομείου, στην «Πολυκλινική», που -απαξιωμένη για χρόνια- παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη, παρότι ο διορισμός αναφερόταν συγκεκριμένα στον «Ευαγγελισμό». Στις 15 Μάρτη κι ενώ συμμετέχει στην «Πολυκλινική» στην προπαγάνδιση της γενικής απεργίας, καλείται άμεσα στο γραφείο του διοικητή για να λάβει την παρατήρηση ότι «αυτά δεν επιτρέπονται». Παράλληλα, της αρνούνται την ένταξη στο πρόγραμμα εφημερίας, με όλες τις συνέπειες, και οικονομικές, που έχει αυτό.

Η κυβέρνηση κι οι διοικήσεις στοχοποιούν κι επιχειρούν τη φίμωση μιας εργαζόμενης γιατρού για τη συνδικαλιστική της δράση. Αυτός είναι ο λόγος που ο διοικητής επιλέγει να πάρει μια γιατρό με εμπειρία από μια παθολογική κλινική που την έχει απόλυτη ανάγκη, για να την πάει στα εξωτερικά τακτικά ιατρεία της «Πολυκλινικής», ενώ μάλιστα υπάρχουν άλλοι συνάδελφοι που θέλουν να πάνε.

Σε μια περίοδο που, με βάση και το έγκλημα στα Τέμπη, ο λαός κι οι εργαζόμενοι αναγνωρίζουν τις συνέπειες της απαξίωσης και των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού, αλλά και της κατεύθυνσης κλεισίματος νοσοκομείων και της ολοένα πιο δύσκολης πρόσβασης του λαού σε όσα απομείνουν, η κυβέρνηση και συνολικά το σύστημα φοβούνται ότι η οργή του κόσμου δεν θα καταλαγιάσει. Στέλνουν το μήνυμα της «μηδενικής ανοχής» στους αγώνες των εργαζόμενων και του λαού. Έχουν άλλωστε προετοιμαστεί, τόσο με πλήθος διώξεων όσο και με τον «νόμο Χατζηδάκη», που ψήφισαν ακριβώς με σκοπό την καταστολή και την ποινικοποίηση της συλλογικής οργάνωσης και δράσης.

Η συνδικαλιστική δίωξη ενάντια στην Α. Ερωτοκρίτου δεν πρέπει να περάσει. Ο αγώνας για την επαναφορά της συναδέλφου στη θέση που διορίστηκε είναι αγώνας υπεράσπισης του δικαιώματος στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση. Είναι αγώνας ενάντια στο κλίμα τρομοκρατίας που επιβάλλεται σε πολλά τμήματα και νοσοκομεία. Είναι αγώνας ενάντια στις διώξεις που υφίστανται όσοι αντιστέκονται και διεκδικούν, που σέρνονται στα δικαστήρια (τα ίδια που βγάζουν «παράνομες» τις απεργίες μας) προκειμένου αυτή η δολοφονική πολιτική να προχωράει χωρίς εμπόδια. Καμία αυταπάτη περί αναμονής των εκλογών δεν χωράει. Μόνο οι δικοί μας μαζικοί, οργανωμένοι, αποφασιστικοί αγώνες μπορούν να βελτιώσουν τις συνθήκες της ζωής και της δουλειάς μας. 

  • Να επιστρέψει στον «Ευαγγελισμό» η Α. Ερωτοκρίτου!
  • Κάτω τα χέρια απ’ το δικαίωμα στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση!
  • Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Μαζικές μόνιμες προσλήψεις.
  • Όχι στο κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις τμημάτων και νοσοκομείων.
  • Πλήρης και δωρεάν περίθαλψη για όλο τον λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: