Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

 ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΘΥΣΙΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ!

Ως πότε οι εργαζόμενοι θα αναρωτιούνται εάν θα καταφέρουν να γυρίσουν στο σπίτι τους από τη βάρδιά τους; Πρόκειται για ένα ερώτημα που κάθε τόσο έρχεται στο προσκήνιο, μιας και τα περισταστικά των εργοδοτικών εγκλημάτων και των βιομηχανικών «ατυχημάτων» τείνoυν να αποτελέσουν καθημερινότητα.

Είναι γεγονός ότι από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα την Τρίτη το απόγευμα, μετά τις εκρήξεις και την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σε τμήμα του διυλιστηρίου της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους. Για ώρες έκαιγε η φωτιά θέτοντας σε κίνδυνο τους εργάτες της Motor Οil, των γειτονικών επιχειρήσεων και των κατοίκων της περιοχής. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι μόλις 50 μέτρα από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά εργάζονταν την ώρα εκείνοι εργολαβικοί εργαζόμενοι!

Μάλιστα, τρεις τραυματίες εργάτες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Κορίνθου, δύο στο «Θριάσιο», ένας στο ΚΑΤ, ενώ άλλοι δώδεκα μεταφέρθηκαν στο ιατρείο των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου και στη συνέχεια σε Κέντρα Υγείας της περιοχής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς... Αναμένεται η αυτοψία για να βγει το πόρισμα που για μια ακόμα φορά θα βγάλει λάδι την εργοδοσία!

Για εμάς όμως είναι ξεκάθαρο!
ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΚΑΚΙΑ ΣΤΙΓΜΗ!

Είναι η δίψα του κεφαλαίου για αύξηση των κερδών του, μπροστά στην οποία η ασφάλεια και η ζωή των εργατών μοιάζουν ψιλά γράμματα! Είναι ακριβώς η ανάγκη του για την επίτευξη του μέγιστου δυνατού κέρδους, που κάνει τα μέτρα ασφαλείας να είναι ελλιπή, την εντατικοποίηση να χτυπάει κόκκινο και τέτοιου είδους «ατυχήματα» να διακινδυνεύουν καθημερινά τη ζωή των εργατών. Είναι η αντεργατική πολιτική που διαλύει κάθε εργασιακό δικαίωμα και επιτρέπει στην εργοδοσία να επιβάλλει τις πιο άγριες και πιο επικίνδυνες συνθήκες δουλειάς. 

ΜΟΝΟ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Καμία αναμονή από την εργοδοσία να διαφυλάξει τη ζωή και τα δικαιώματά μας! Οι εργαζόμενοι μόνο με το δικό τους αγώνα θα υπηρετήσουν τα συμφέροντά τους που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα με αυτά της εργοδοσίας. Μόνο μέσα από τον μαζικό και ανυποχώρητο αγώνα μπορούν να επιβάλλουν την ουσιαστική τήρηση όλων των μέτρων ασφάλειας και ανθρώπινους όρους εργασίας χωρίς εξαντλητικά ωράρια, μέχρι τελικής πτώσεως! 

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ!
ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: