Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024

Βόλος: Όχι στο κλείσιμο της ΣΥΡΜΑ ΑΕ!

Ανακοινώθηκε την Τετάρτη 4/9/24 η απόφαση της διοίκησης της γερμανικής μονοπωλιακής Continental για λουκέτο στη θυγατρική της ΣΥΡΜΑ ΑΕ (εταιρία παραγωγής συρματόσχοινων) όπου εργάζονται 70 εργάτες και εργαζόμενοι!

8 χρόνια πριν, η Continental είχε βάλει λουκέτο στoν ΙΜΑΣ στο Βόλο όπου εργάζονταν 140!

Ξένο και ντόπιο κεφάλαιο κερδοσκοπούν στηριζόμενοι στην κυριαρχία τους επάνω στον κόσμο της δουλειάς, εκμεταλλεύονται τους εργάτες και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και καλύπτονται πολιτικά και νομικά από τις εκάστοτε κυβερνήσεις τους. Κι όταν πια η κερδοφορία τους δεν καλύπτει τις στοχεύσεις τους απλά βάζουν λουκέτο!

Μετά το κλείσιμο της ΚΟΝΤΙ (θυγατρική της Arcelormittal) και του τοπικού εργοστασίου της Coca-Cola, ήρθε η σειρά του ΙΜΑΣ και τώρα η ΣΥΡΜΑ! Το κλείσιμο του ενός εργοστασίου μετά το άλλο στην περιοχή μας, πέταγμα τόσων εργατών από την παραγωγή στην ανεργία αποτελεί χτύπημα για την εργατική τάξη της περιοχής και όλης της χώρας!

Το δικαίωμα στη δουλειά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δικαίωμα στη ζωή!

Απέναντι σε ένα σύστημα που στηρίζεται στην εκμετάλλευση των εργαζόμενων και την καταπίεσή τους προκειμένου να κερδοσκοπεί ανενόχλητο, δεν υπάρχει καμιά άλλη απάντηση πέρα από αυτή του μαζικού ανυποχώρητου αγώνα. Της αντίστασης στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της εργοδοσίας - κυβέρνησης και της διεκδίκησης του δικαιώματος στη δουλειά και τη ζωή!


ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΥΡΜΑ Α.Ε.!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: