Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Νοσοκομεία: Πανελλαδική στάση εργασίας Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου, 11πμ-3μμ

ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΕΦΗΜΕΡΙΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΨΙΧΟΥΛΑ.

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ!

Η κατάσταση που αντιμετωπίζουν ασθενείς και εργαζόμενοι στις εφημερίες των μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας (αλλά όχι μόνο) δεν είναι τίποτα άλλο από το άμεσο αποτέλεσμα της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος στο χώρο της περίθαλψης και συνολικά ενάντια στον λαό και τους εργαζόμενους.

Η μόνιμη πολιτική (μη) προσλήψεων έχει αφήσει ελάχιστο προσωπικό για να αντιμετωπίζει τα τεράστια προβλήματα υγείας που γεννά η φτώχεια και η ανεργία. Και φυσικά η κυβέρνηση βρίσκει την λύση που ταιριάζει στην πολιτική της. Ενώ το προσωπικό δεν επαρκεί να καλύψει τις ανάγκες νοσοκομείων που εφημερεύουν κάθε λίγες ημέρες, ετοιμάζεται να βάλει ΟΛΑ τα νοσοκομεία να εφημερεύουν ΟΛΕΣ τις ημέρες. Ουσιαστικά πολλαπλασιάζει τις ανάγκες σε προσωπικό, χωρίς ούτε μια επιπλέον πρόσληψη. Περισσότερες εφημερίες, περισσότερη εντατικοποίηση, μεγαλύτερη εξουθένωση για τους εργαζόμενους. Αλλά και για τους ασθενείς δεν επιφυλάσσουν τίποτα άλλο από χειρότερη περίθαλψη. Η αντιμετώπιση ενός ασθενούς που απευθύνεται στα επείγοντα ενός νοσοκομείου που εφημερεύει καθημερινά δεν μπορεί πάρα να περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα ώστε να πάρει εξιτήριο το συντομότερο και να αδειάσει κλίνη για την επόμενη εισαγωγή. Εξειδικευμένη διερεύνηση και διάγνωση, ειδικές θεραπείες, αυτά ας τα αναζητήσει ο ασθενής κάπου αλλού!

Η κυβέρνηση έχει προτεραιότητα την «ΥΓΕΙΑ». Σίγουρα, αλλά όχι όπως θέλει και έχει ανάγκη ο λαός. Έχει προτεραιότητα να ξηλώσει και να γκρεμίσει κάθε δικαίωμα και κατάκτηση, των εργαζόμενων και του λαού. Θέλουν εργαζόμενους με ελαστικές εργασιακές σχέσεις που να μην τολμούν να απαιτούν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και αξιοπρεπείς αποδοχές γιατί θα «αξιολογηθούν». Και θέλουν να εκπαιδεύσουν τον λαό να συνηθίσει να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να βρει την υγειά του. Θέλουν να μην «σπαταλούν» τους πόρους του προϋπολογισμού τους σε ανελαστικές δαπάνες για την περίθαλψη (ή για την παιδεία πχ.). Ώστε να μένουν περισσότερα για τη χρηματοδότηση του κηφηναριού που λέγονται «κεφαλαιούχοι». Για να γεμίζουν τα ταμεία των ιμπεριαλιστών, αγοράζοντας φρεγάτες και αεροπλάνα για να σφάζονται οι λαοί.

Γι’ αυτό τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα με τη φορομπηχτική πολιτική τους. Γι’ αυτό στραγγίζουν το λαϊκό πορτοφόλι με τις τιμές του ρεύματος, των καυσίμων, των τροφίμων. Και μέσα σε όλη αυτή την ακρίβεια, ανεβαίνουν και οι τιμές των φαρμάκων, ανεβαίνει και η συμμετοχή του ασφαλισμένου, προστίθενται και χαράτσια «υπέρ ΕΟΠΥΥ», που πάλι τα πληρώνει το γνωστό υποζύγιο: ο λαός.

Οι εργαζόμενοι στον χώρο της περίθαλψης είμαστε αντιμέτωποι με τη ζοφερή πραγματικότητα που έφερε και φέρνει η κυβερνητική πολιτική. Μας κοροϊδεύουν με δήθεν αυξήσεις που θα τις δούμε από 2025, ακόμα και το 2026. Όταν, ακόμα και σήμερα αν δίνονταν, δεν αντισταθμίζουν την απώλεια εισοδήματος που έχουμε υποστεί. Μας κοροϊδεύουν με προσλήψεις που ξέρουμε ότι πρόκειται για ανακύκλωση συμβασιούχων. Ξοδεύουν εκατομμύρια για «αναβάθμιση των ΤΕΠ» και ξέρουμε όλοι ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να τα στελεχώσει.

Όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του χώρου κάνουν αντιπολίτευση στα ΜΚΔ και καλούν σε κινητοποιήσεις «για τα μάτια του κόσμου», η μόνη διέξοδος για τους εργαζόμενους είναι να πάρουν τις τύχες τους στα χέρια τους. Να απαιτήσουμε να γίνουν γενικές συνελεύσεις, να πάρουμε αποφάσεις αγώνα και να μαζικοποιήσουμε τις κινητοποιήσεις που είναι μπροστά μας.

• ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

• ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

• ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

• ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

• ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ

• ΙΣΗ-ΠΛΗΡΗΣ-ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ

Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2024
Πανελλαδική Στάση Εργασίας 11-3μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: