Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Να σταματήσουν τώρα οι ΕΔΕ! Κάτω τα χέρια από τους εργαζόμενους!

Σε έγγραφη απολογία καλούνται μέλη του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων στον Ευαγγελισμό, στα πλαίσια της ΕΔΕ που διεξάγεται σχετικά με την εφαρμογή των μαγνητικών καρτών παρουσίας. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του νοσοκομείου κυνηγάει συνδικαλιστές, επειδή στην κινητοποίηση του σωματείου ξηλώθηκαν τα ακυρωτικά μηχανήματα στις πύλες του Ευαγγελισμού. Παράλληλα, πάνω από 30 συνάδελφοι έχουν κληθεί σε προφορικές απολογίες από το διοικητή, επειδή δεν είχαν φτάσει στη δουλειά εντός 5 λεπτών από την έναρξη της βάρδιας!

Αυτές οι τελευταίες κινήσεις γίνονται σε μια ευρύτερη προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, ώστε να αποδεχτούν τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που προωθεί η διοίκηση για λογαριασμό της κυβέρνησης. Είναι το απαραίτητο συμπλήρωμα της αντεργατικής πολιτικής.

Παρ' ότι:

  • ήδη υπάρχουν παρουσιολόγια στους περισσότερους τομείς του νοσοκομείου, με τους προϊστάμενους να καταγράφουν καθημερινά ποιος έρχεται στη δουλειά
  • όλοι δουλεύουμε με υπερωρίες, χρωστούμενα ρεπό και άδειες
  • η υποστελέχωση είναι τόσο μεγάλη που η απουσία οποιουδήποτε από τη δουλειά γίνεται αμέσως ορατή

η διοίκηση στοχοποιεί ολόκληρους κλάδους (διοικητικοί, παραϊατρικό κ.α.) κάνοντας λόγο για κοπανατζήδες! Αντί να κοιτάξει το χάλι που έχει επιφέρει στο μεγαλύτερο νοσοκομείο των Βαλκανίων και να πάρει μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και περίθαλψης, ξοδεύει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για ένα σύστημα φακελώματος!

Η εφαρμογή της μαγνητικής κάρτας σχετίζεται άμεσα με την ψηφιακή κάρτα εργασίας που ορίζει ο νόμος Χατζηδάκη και τη διάκριση του χρόνου εργασίας σε ενεργό και ανενεργό. Παράλληλα, αποτελεί κομμάτι της αξιολόγησης τόσο του νοσοκομείου συνολικά, όσο και του κάθε εργαζομένου ξεχωριστά. Ουσιαστικά, προσπαθεί να φορτώσει όλα τα προβλήματα του νοσοκομείου στην "τεμπελιά" των εργαζομένων, ώστε να αθωώσει την πολιτική του συστήματος που έχει διαλύσει τα νοσοκομεία.

Οι πραγματικές ορέξεις της διοίκησης φαίνονται από την άλλη κυβερνητική κατεύθυνση που προσπαθεί να εφαρμόσει. Πρόκειται για τη μη ανανέωση των παρατάσεων ειδικευομένων μετά τις 31/12, η θέση των οποίων έχει καλυφθεί από νέους συναδέλφους. Πρόκειται για νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η εφαρμογή αυτής της διάταξης θα ξεκοκαλίσει το νοσοκομείο από ένα υπερ-απαραίτητο δυναμικό γιατρών και θα ενισχύσει την ήδη μεγάλη υποστελέχωση. Χαρακτηριστικά, μόνο στον παθολογικό τομέα του νοσοκομειου βρίσκονται 60 παρατασιακοί ειδικευόμενοι. Η απόλυση δεκάδων γιατρών, στην πλάτη των οποίων στηρίζεται το νοσοκομείο, θα φέρει μεγάλη επιδείνωση στις υπηρεσίες που λαμβάνει ο ασθενής και θα εντατικοποιήσει τη δουλειά του υπολοίπου προσωπικού.

Το τελευταίο διάστημα έχει ξεσπάσει ένας ελπιδοφόρος γύρος κινητοποιήσεων. Σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι που παρέλαβαν μαγνητική κάρτα την παρέδωσαν στο σωματείο και αυτό με τη σειρά του στη διοίκηση του Ευαγγελισμού. Τα ακυρωτικά μηχανήματα προς το παρόν είναι ανενεργά. Παρ' όλα αυτά, βλέπουμε ότι η διοίκηση δεν κάνει πίσω. Χρειάζεται μαζική και ουσιαστική ενεργοποίηση των εργαζομένων από όλες τις ειδικότητες, με αποφάσεις μέσα από πραγματικές Γενικές Συνελεύσεις. Οι αποφάσεις για τον αγώνα δεν μπορούν να λαμβάνονται μονάχα από μια μικρή ομάδα συνδικαλιστών - «ειδικών». Όπως φαίνεται και στην πράξη, η διοίκηση μπορεί εύκολα να διώκει μερικούς αγωνιστές, αλλά δυσκολεύεται να δημιουργήσει ανοιχτό μέτωπο με χιλιάδες εργαζόμενους. Να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να οργανώσουμε τον αγώνα μας ως τη νίκη!

  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία!
  • Κάτω οι μαγνητικές κάρτες !
  • Καμία σκέψη για απολύσεις των παρατασιακών
  • Μαζικές μόνιμες προσλήψεις προσωπικού – μονιμοποίηση των συμβασιούχων και εργολαβικών!
  • Κατω ο νόμος Χατζηδάκη και ο νεος νόμος Γεωργιάδη!

Δεν υπάρχουν σχόλια: