Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Δημόσιο: Όλοι στην απεργία και τις απεργιακές συγκεντρώσεις!

ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ!
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Πέμπτη 21/9 – 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ

Με φανερή βιασύνη η κυβέρνηση καταθέτει προς ψήφιση το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, για να διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από το δικαίωμα στο 5ήμερο-8ωρο, στην απεργία, στην πλήρη και σταθερή δουλειά.

Το νέο νομοσχέδιο, κομμένο και ραμμένο στις αντεργατικές υποδείξεις της ΕΕ, πατάει πάνω στα χνάρια του αντεργατικού τερατουργήματος, του νόμου Χατζηδάκη, για να πάει ακόμη παραπέρα την επίθεση σε βάρος μας. Ο νόμος Χατζηδάκη, όχι μόνο δεν έχει μείνει στα χαρτιά (όπως ήθελαν να μας πείσουν κάποιες συνδικαλιστικές δυνάμεις), αλλά αξιοποιείται και συμπληρώνεται επεκτείνοντας τις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας.

Από την πρώτη στιγμή που έφερε το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της πασχίζουν να κάνουν το μαύρο άσπρο για να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια. Αντιστρέφουν την πραγματικότητα και παρουσιάζουν ως «δικαιώματα» την αφαίρεσή τους.

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ: Το «δικαίωμα» του εργαζόμενου να εργάζεται σε περισσότερους εργοδότες (όπως και το «δικαίωμα» των συνταξιούχων να δουλεύουν μέχρι τα 74!).

ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ: Θα χρειάζεται να δουλεύουμε όλη μέρα -έως και 13 ώρες- για να τα βγάλουμε πέρα, και ούτε σκέψη για αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ: «Κατ’ εξαίρεση απασχόληση την έκτη ημέρα».

ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ: Χτυπιέται ανοιχτά το 5ήμερο. Ο εργοδότης θα μπορεί να επιβάλλει 6ήμερη δουλειά ανάλογα με τα συμφέροντά του.

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ: Το «δικαίωμα» του εργαζομένου να εργάζεται κατά τη διάρκεια απεργίας.

ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ: Χτυπιέται ακόμη πιο λυσσασμένα το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία, αφού πλέον θα διώκεται ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ (με τουλάχιστον 6 μήνες φυλάκιση και χρηματική ποινή) όποιος τολμήσει να υπερασπιστεί την εφαρμογή της συλλογικής απόφασης για απεργία.

ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ: «Προστατευτικά μέτρα» των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία.

ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΤΙ: Νομοθετούνται οι συμβάσεις μηδενικών ωρών, όπου οι εργαζόμενοι θα είναι κάθε μέρα στο «περίμενε» για την ειδοποίηση του εργοδότη για να μάθουν αν και πόσο θα δουλέψουν. Και παράλληλα, επιβάλλουν και στους συμβασιούχους το αντιδραστικό μέτρο της λεγόμενης «δοκιμαστικής» περιόδου.

Για το σύστημα, η ζωή των εργαζομένων, σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, δεν έχει καμία αξία! Θέλουν να δουλεύουμε όσο και όποτε θέλει η εργοδοσία. Χωρίς δικαιώματα. Ακόμη και όλη μέρα μπας και μπορέσουμε να επιβιώσουμε με τα ψίχουλα που θα παίρνουμε.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ!

Εμείς είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο σε αυτήν την κοινωνία! Δεν θα υποταχθούμε στην λογική «όλα για το κεφάλαιο», ούτε θα κοστολογήσουμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας ανάλογα με τις «αντοχές» της οικονομίας. Και όπως με τον κόπο μας χτίζουμε αυτόν τον κόσμο, έτσι με την πάλη μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή και τα δικαιώματά μας, να αγωνιστούμε για τα ταξικά μας συμφέροντα.

Λένε πως το νομοσχέδιο «δεν αφορά» τους εργαζόμενους στο δημόσιο. Κι όμως, ετοιμάζουν φυλακή και πρόστιμα για όσους παλεύουν για δικαιώματα. Εξοπλίζουν τους εργολάβους που αλωνίζουν σε νοσοκομεία, ΟΤΑ και κάθε χώρο του δημοσίου με πλήθος επιλογών για απεριόριστη εκμετάλλευση των εργαζομένων: 13ωρο, 6ήμερο, συμβάσεις μηδενικών ωρών, ό,τι βολεύει και συμφέρει την εργοδοσία. Και βέβαια, χτυπούν το 8ωρο, την κατάκτηση δηλαδή που αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς, που συγκροτεί και ενοποιεί όλους τους εργαζόμενους.

Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σωματείο, να γίνουν γενικές συνελεύσεις και να παρθούν πρωτοβουλίες για τον μαζικό ξεσηκωμό των εργαζομένων, για ΜΑΖΙΚΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ!

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
  • ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!
  • ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ!
  • ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: