Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

Σύσκεψη της Ταξικής Πορείας την Τετάρτη 20/09, στις 19:30, στο "Εκτός των Τειχών"

Η Ταξική Πορεία διοργανώνει ανοιχτή σύσκεψη την Τετάρτη 20/09, στις 19:30, στο βιβλιοκαφέ "Εκτός των Τειχών" (Γραβιάς 10-12, Εξάρχεια), με σκοπό να πραγματοποιηθεί συζήτηση σχετικά με το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή και τον αγώνα που πρέπει να δοθεί για την απόσυρση του. 

Το νέο αυτό τερατούργημα επιχειρεί να διαλύσει την κατάκτηση του 5ήμερου-8ωρου, το δικαίωμα στην απεργία και την πλήρη και σταθερή δουλειά.  Στο εργασιακό τοπίο που  θέλει να επιβάλει το κεφάλαιο και η κυβέρνηση, η εργασιακή ζούγκλα γίνεται κανονικότητα και επεκτείνεται, ενώ ο εργαζόμενος θα πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος στον εργοδότη, να τον εκμεταλλεύεται όποτε και για όσο θέλει. Μια μαύρη πραγματικότητα, χωρίς εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα έχουν να τάξουν στην εργατική τάξη και συνολικά, στον κόσμο της δουλειάς.

Απέναντι σε αυτές τις στοχεύσεις το εργατικό κίνημα πρέπει μαζικά και αποφασιστικά να μπει σε θέση μάχης! Να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις στα σωματεία και να παρθούν αγωνιστικές αποφάσεις. Η εργατική διαδήλωση που έγινε στις 14/9 στην Αθήνα, με συμμετοχή σωματείων και εργατικών συλλογικοτήτων, ήταν μια πρώτη απάντηση, η οποία πρέπει να ενισχυθεί και να πάρει πιο μαζικά χαρακτηριστικά. Ο μαζικός απεργιακός αγώνας για να μην περάσει το νομοσχέδιο είναι ζωτικής σημασίας! 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 5ΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ

ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: