Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Μαγνησία: Δύο νέα εργοδοτικά εγκλήματα! Να μη μετρήσουμε άλλο νεκρό εργάτη!

Αντίσταση και Πάλη για το δικαίωμα στη ζωή και τη δουλειά!

Ακόμη δύο νεκρούς της εργατικής τάξης μετρά η Μαγνησία από σήμερα το πρωί!

Ο πρώτος σκοτώθηκε στη Χαλυβουργία Ελλάδας, όταν η πρέσα του ελασματουργείου που καθάριζε μπήκε σε λειτουργία. Ο δεύτερος στο Τρίκερι, όπου ενώ καθάριζε το καρνάγιο από τις καταστροφές της πλημμύρας, το μηχάνημα που χειριζόταν εγκλώβισε το χέρι του και τον παρέσυρε με αποτέλεσμα να σκοτωθεί.

Για ακόμη μια φορά γίνεται αντιληπτό με τον πιο άγριο τρόπο, πως στο σύστημα που ζούμε και εργαζόμαστε οι ζωές μας όχι μόνο δεν είναι προτεραιότητα αλλά υπολογίζονται ως αναλώσιμα υλικά! 

Η κυβέρνηση της ΝΔ και σύσσωμο το αστικό πολιτικό σύστημα της χώρας κάθε άλλο παρά νοιάζονται για το πώς τα βγάζουμε πέρα, για το αν διακινδυνεύουμε καθημερινά τη σωματική μας ακεραιότητα στους εργασιακούς μας χώρους. Την αδιαφορία τους για την ποιότητα ζωής και τους όρους εργασίας μας τη ζήσαμε όταν πνιγόμασταν, όταν καιγόμασταν, όταν μας έπνιγαν στα χημικά επειδή υπερασπιζόμασταν τα δικαιώματα μας! Τη βιώνουμε καθημερινά στις λασπωμένες γειτονιές και τις δουλειές μας.

Υπηρετούν το μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία και βάζουν πλάτη για την ασύδοτη κερδοφορία τους σε βάρος των εργαζομένων. Για αυτό και ετοιμάζονται να νομιμοποιήσουν την εκτόξευση της εκμετάλλευσής μας με το νόμο Γεωργιάδη! 

Ένα νόμο που όχι μόνο δεν απαντά στα καθημερινά προβλήματα των εργαζομένων, αλλά ενισχύει την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευσή μας από την εργοδοσία. Με εργαζόμενους υπό δοκιμή και απλήρωτους, που θα δουλεύουν 13 ώρες την ημέρα, 6 ή και 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς μέτρα και μέσα προστασίας! Όλα για το κεφάλαιο! Όλα στο κεφάλαιο!

Απέναντι σε μια πολιτική που άλλοτε μας καίει και άλλοτε μας πνίγει, μια πολιτική εγκληματική που προασπίζεται την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος της ζωής και των δικαιωμάτων των εργαζομένων, να δυναμώσουμε την κατεύθυνση της Οργάνωσης, της Αντίστασης και της Διεκδίκησης! Να παλέψουμε για δουλειά και ζωή με δικαιώματα!

  • ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΡΗΣΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΝΕΚΡΟ ΕΡΓΑΤΗ!
  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ!
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
  • ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: