Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

ΣΕΤΗΠ: την Τρίτη 19/9 η γενική συνέλευση του σωματείου

Την αλλαγή της μέρας διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης του ΣΕΤΗΠ αποφάσισε τελικά η διοίκηση του σωματείου.
Η γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19/9, στις 18.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργ. ΟΤΕ (3ης Σεπτεμβρίου 107).

Είχε προηγηθεί η παρακάτω ανακοίνωση από τη μεριά της Ταξικής Πορείας:

Με τη γνωστή διαδικασία διαδικτυακής ανακοίνωσης συνελεύσεων 2-3 μέρες πριν τη διεξαγωγή τους, η διοίκηση του ΣΕΤΗΠ, μέσω της ιστοσελίδας του συνδικάτου, κάλεσε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 18/9, ημέρα που εδώ και καιρό έχουν καλεστεί αντιφασιστικές κινητοποιήσεις για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Η Ταξική Πορεία, άμεσα, πρότεινε την αλλαγή μέρας διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης, τόσο ώστε να διευκολυνθεί η συμμετοχή του συνδικάτου και των μελών του στις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, όσο και για να προετοιμαστεί η δράση του συνδικάτου απέναντι στη νέα αντεργατική λαίλαπα που φέρνει το νομοσχέδιο με την υπογραφή του Γεωργιάδη.

Σε απάντηση της διοίκησης προς την Ταξική Πορεία, ειπώθηκε οτι δεν γίνεται να αλλάξει η μέρα της συνέλευσης για Κυριακή επειδή μέλη του συνδικάτου θα συμμετέχουν σε δράσεις αλληλεγγύης στη Θεσσαλία, αλλά ούτε και για Τρίτη, καθως όπως ισχυρίστηκε θα ήταν καθυστέρηση της προετοιμασίας του συνδικάτου.

Καθυστέρηση της προετοιμασίας είναι το ότι το ΣΕΤΗΠ έχει να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση από πριν την Πρωτομαγιά! 
Καθυστέρηση είναι ότι η διοίκηση του ΣΕΤΗΠ δεν έχει καλέσει γενική συνέλευση, ενώ το περιεχόμενο του αντεργατικού νομοσχεδίου έχει ανακοινωθεί εδώ και εβδομάδες.

Είναι πρόβλημα για το συνδικάτο να μη συμμετέχει στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις για τα 10 χρόνια του Παύλου Φύσσα, σε μια περίοδο που εντείνεται η φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής και το σύστημα κάνει πλάτες όλο και περισσότερο στις φασιστικές φωνές.

Είναι πρόβλημα για το συνδικάτο να μην έχει συνεδριάσει σε γενική συνέλευση εδώ και μήνες, μετά από τόσα εγκλήματα του συστήματος (πυργκαγιές, πλημμύρες).

Είναι πρόβλημα να μην έχουν συνεδριάσει τα μέλη του συνδικάτου σε συνέλευση για το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που διαφημίζεται εδώ και εβδομάδες.

Η Ταξική Πορεία συνεχίζει να ζητάει αλλαγή της μέρας της διεξαγωγής της συνέλευσης του συνδικάτου για Κυριακή 17/9, είτε Τρίτη 19/9. Θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε οι εργαζόμενοι να συμμετέχουν τόσο στις αντιφασιστικές διαδηλώσεις, όσο και στις απεργιακές απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: