Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023

ΓΝ Φιλιατών: Όλοι στην απεργία 21/9

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 21/09
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Συνάδελφοι,
Αμέσως μετά τις εκλογές και χωρίς να χάσει χρόνο, η κυβέρνηση φέρνει νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, για να διαλύσει ότι έχει απομείνει στο 5ήμερο-8ωρο, στην Απεργία, στην πλήρη και σταθερή δουλειά. Το νέο νομοσχέδιο κομμένο και ραμμένο στις αντεργατικές υποδείξεις της ΕΕ πατάει πάνω στα χνάρια του αντεργατικού τερατουργήματος, του νόμου Χατζηδάκη, για να πάει ακόμη παραπέρα την επίθεση σε βάρος μας.

Ενώ ακόμη υπάρχουν αγνοούμενοι κάτω από τα πλημμυρισμένα χωριά του Θεσσαλικού κάμπου, ο λαός έχει χάσει τα σπίτια του και το βιός του, χιλιάδες ζουν υπό υγειονομική απειλή από μολυσμένα νερά, φίδια, τρωκτικά, οσμές και κουνούπια, η Κυβέρνηση έχει ως προτεραιότητα το περαιτέρω τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων μας. 

Είναι και αυτό μια πολιτική δήλωση προς το λαό εναρμονισμένη και με το περιεχόμενο και ύφος της ομιλίας στου Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ όπου εγκαλεί το λαό ως υπεύθυνο για την κατάσταση και τον ίδιον δικαστή – τιμωρό προς όλους. Ότι δηλαδή ενώ ο λαός θα είναι καμμένος, πνιγμένος , δολοφονημένος στους χώρους δουλειάς, στα τρένα και στα καράβια οι ανάγκες του και τα δικαιώματά του είναι εχθρικά για το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης.

Όλα τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την καθημερινότητα μας μέσα και έξω από τη δουλειά να γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη. Συζητάμε για αυτά στους διαδρόμους, στο καθημερινό τρεχαλητό, στις γενικές συνελεύσεις. Η ακρίβεια μας τσακίζει, οι μισθοί δεν φτάνουν και τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Η εντατικοποίηση που κλιμακώθηκε στην πανδημία είναι εδώ με απανωτές βάρδιες, χρωστούμενα ρεπό και άδειες. Οι ελλείψεις είναι σε όλα τα πόστα κάνοντας μας να τρέχουμε πιο πολύ και κάνοντας χειρότερα την δουλειά μας εις βάρος και του λαού.  

Οι συνάδελφοι στην καθαριότητα δουλεύουν με απαράδεκτες συνθήκες και μέσα στην τρομοκρατία της απόλυσης. Δεκάδες συμβασιούχοι συνάδελφοι περιμένουν την απόλυσή τους τον Δεκέμβρη μην ξέροντας τι τους ξημερώνει. Σε όλα τα νοσηλευτικά πόστα υπάρχουν ελλείψεις. Η χειρουργική κλινική μένει ξανά χωρίς ειδικευόμενους. Το ακτινολογικό τμήμα παραμένει υποστελεχωμένο με τον αξονικό να δουλεύει τις μισές μέρες το μήνα και ο μαγνήτης είναι ουσιαστικά κλειστός.

Τι άραγε έρχεται να εξυπηρετήσει το νέο νομοσχέδιο πέραν από την κερδοφορία του κεφαλαίου και το τσάκισμα των εργαζομένων. Ποινικοποιούν της Απεργία, θεσμοθετούν την 6ήμερη εργασία, το καθημερινό 13ωρο, τις συμβάσεις σε δύο εργοδότες. Απελευθερώνουν κι άλλο την εργοδοσία να απολύει όποτε θέλει χωρίς να λογοδοτεί.  

Στο χώρο μας, το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα πάει χέρι χέρι με το χτύπημα στο δικαίωμα του λαού σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Για αυτό ενώ φέρνουν τέτοια μέτρα μας καλούν να μην πολυσκοτιζόμαστε με την υπηρεσία στους ασθενείς. Για αυτό εκβιάζουν να ψηφίσουμε το ένα ή άλλο ψηφοδέλτιο στις τοπικές εκλογές και να γίνουμε συνένοχοι στην πολιτική τους.  

Δεν θα σταματήσουν αν δεν μας βρουν οργανωμένα και μαζικά απέναντί τους. Ακολουθεί ο αποκλεισμός στην περίθαλψη με τον θεσμό του προσωπικού γιατρού, το κλείσιμο νοσοκομείων με το μοντέλο κόμβο-ακτίνα, οι απολύσεις συμβασιούχων και η επέκταση των εργολαβικών σχέσεων.  

Οι εργαζόμενοι δεν μπορούμε να αποδεχτούμε την εμπέδωση-νομιμοποίηση αυτής της κανονικότητας. Είναι δικαίωμα της εργατικής τάξης και όλων των εργαζομένων η πλήρης μόνιμη και σταθερή δουλειά με μισθό που να καλύπτει το κόστος ζωής. Δεν είναι δικαίωμα τα κέρδη της κεφαλαιοκρατίας, η εκμετάλλευση και η απεργοσπασία. Να απεργήσουμε μαζικά στις 21/09. Να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την οργάνωση μαζικών αγώνων αντίστασης σε αυτή την πολιτική. Οι νόμοι δεν μένουν στα χαρτιά. Ανατρέπονται με μαζικούς αγώνες.

Παλεύουμε για:
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: