Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023

Θεσσαλονίκη: Παρέμβαση στον Εύοσμο για τη "λευκή νύχτα"

Με αφορμή την διοργάνωση Λευκης νύχτας το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου στον Εύοσμο, την Παρασκευή 15/9 μέλη της Ταξικής Πορείας μοίρασαν την παρακάτω προκήρυξη στην αγορά της περιοχής. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στα εμπορικά καταστήματα δεχόταν την προκήρυξη ευχαρίστως και με αρκετούς υπήρξε η δυνατότητα μικρής συζήτησης. Ήταν ολοφάνερη η αγανάκτησή τους και η συμφωνία ότι η λευκή νύχτα είναι ακόμα ένας θεσμός ενάντια στα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ
ΜΑΥΡΕΣ ΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Το Σάββατο 16 Σεπτέμβρη ο εμπορικός σύλλογος του Δήμου Ευόσμου-Κορδελιού έχει αποφασίσει να μείνουν ανοιχτά τα μαγαζιά μέχρι αργά τη νύχτα. Λευκή Νύχτα τη λένε. Υποστηρίζεται βέβαια και από τον δημοτική αρχή. Για να «τονωθεί η κίνηση στην αγορά και να προβληθεί η πόλη».

Αλήθεια αυτά τα μαγαζιά μόνα τους θα δουλέψουν μέχρι αργά τη νύχτα; Ή μήπως θα μοιράσουν τα κέρδη τους στους εμποροϋπαλλήλους;

Αυτή η κίνηση είναι ενταγμένη στην επίθεση της εργοδοσίας και του κεφαλαίου στους εργαζόμενους, που θέλει να μετατρέψει τους εργαζόμενους σε απλά εργαλεία, για την αύξηση των κερδών τους. Είναι η κατεύθυνση των ΔΝΤ και της ΕΕ που υπηρετήσαν και υπηρετούν πιστά όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων δεκαετιών. Είναι η ίδια κατεύθυνση που θέλει τους εργαζόμενους να δουλεύουν και τις Κυριακές. Η κατάργηση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Ο εργασιακός μεσαίωνας. Είναι η εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη, η οποία θα γίνει πιο εύκολη με τα μέσα που δίνουν και οι νέες προτάσεις του Γεωργιάδη. 

Οι Λευκές Νύχτες είναι άλλη μια επίθεση στα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες

ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ. Το δρόμο της ταξικής ενότητας και της μαζικής αντίστασης. Μόνο αυτός μπορεί να ανακόψει τον εργασιακό μεσαίωνα.                  
Να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις!
Να κάνουμε τα πρώτα βήματα αντίστασης σπάζοντας την ηττοπάθεια.
Να φτιάξουμε σε κάθε χώρο δουλειάς εστίες αντίστασης μέσα απ’ τη δική μας συνεννόηση. Εργαζόμενος με εργαζόμενο! Να βάλουμε βάσεις για ένα πλατύ μέτωπο αντίστασης – διεκδίκησης ενάντια στην πολιτική που θέλει να μας εξαθλιώσει.

  • ΚΑΜΙΑ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ!
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ
  • ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: