Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2023

Απεργιακός αγώνας για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο, κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες!

Με καταιγισμό... προτάσεων αποφάσισε να «απαντήσει» η ΓΣΕΕ στο αντεργατικό νομοσχέδιο που κατεβάζει προς ψήφιση η κυβέρνηση. Προφανώς βρίσκει ότι αποτελεί καλή βάση ώστε να επιδείξει την ικανότητά της να στρώνει το χαλί στον οδοστρωτήρα εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων που απαιτεί το ντόπιο και ξένο κεφάλαιο. Και μάλλον είναι ευκαιρία να υπενθυμίσει τη δυνατότητά της να υπονομεύει την κίνηση των εργαζόμενων. Ικανότητες και δυνατότητες παροχής υπηρεσιών στο σύστημα, για τις οποίες διεκδικεί την αντίστοιχη αναγνώριση στα επίσημα τραπέζια του «κοινωνικού διαλόγου» και μερτικό στα ευρωπαϊκά και κρατικά κονδύλια.

Έτσι, το ανώτερο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στον ιδιωτικό τομέα της χώρας αποφασίζει ότι δεν αντιστοιχεί γενική απεργία για να μην περάσει ένα νομοσχέδιο που προβλέπει: φυλάκιση για απεργούς, καθημερινό 13ωρο, 6ήμερο για σχεδόν κάθε βιομηχανία, συμβάσεις «μηδενικών ωρών», συνολικά ένα «μπουκέτο» επιλογών για το κεφάλαιο προς αξιοποίηση όπως συμφέρει το κάθε αφεντικό και με σκοπό την απεριόριστη εκμετάλλευση των εργαζόμενων. Αποφασίζει να σταθεί απέναντι σε όσα συνδικαλιστικά όργανα έχουν πάρει ήδη απόφαση για απεργία. Να βρεθεί στο πλάι της κυβέρνησης, να πει «με τα δικά της λόγια» το ίδιο παραμύθι περί «προστασίας των εργαζόμενων» και «ευρωπαϊκού κεκτημένου». Να εμποδίσει τη συγκρότηση των εργαζόμενων, την έκφραση της αντίθεσής τους στην αντεργατική πολιτική και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών τους.

Απέναντι στην κατάπτυστη στάση της συνδικαλιστικής ηγεσίας, οι εργαζόμενοι πρέπει να δώσουν με κάθε τρόπο τη μάχη για να μην περάσει το αντεργατικό νομοσχέδιο. Να αξιοποιήσουν κάθε απεργιακή απόφαση που υπάρχει για να συμμετάσχουν στην απεργία. Να απαιτήσουν γενικές συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς και απεργιακές αποφάσεις από κάθε συνδικαλιστικό όργανο. Να δώσουν μαζικά και αποφασιστικά το «παρών» στις απεργιακές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: