Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

ΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΟ ΓΥΨΟ! ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

 Προς την άμεση υλοποίηση του αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού νόμου που ψήφισε μόλις πριν δύο μήνες, προχωρά η κυβέρνηση. Χωρίς να χάσει χρόνο εξέδωσε, καλοκαιριάτικα και με τους εργαζόμενους απόντες, εγκύκλιο και υπουργική απόφαση για να εξειδικεύσει και να διευκρινίσει το πλαίσιο εφαρμογής των αντισυνδικαλιστικών διατάξεων του νόμου 4808/2021.

Η εγκύκλιος αναφέρεται στις διατάξεις του νόμου που στην πράξη καταργούν το δικαίωμα στην απεργία. Σπεύδει η κυβέρνηση να «διευκρινίσει» ότι:

·        -  η εφαρμογή της διάταξης «για την εξασφάλιση ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας» έχει άμεση εφαρμογή από τη δημοσίευση του νόμου. Μια διάταξη που ουσιαστικά για μια σειρά κλάδους προβλέπει απεργίες με τους εργαζόμενους να δουλεύουν…

·        -  πλέον όχι μόνο δεν επιτρέπεται η απεργιακή περιφρούρηση αλλά θεσμοθετείται η απεργοσπασία, η οποία όπου δεν προστατεύεται (!) από τη συνδικαλιστική οργάνωση που κηρύσσει την απεργία γεννά αστικές ευθύνες

·          -  δεν υφίσταται απεργία εάν προηγουμένως δεν έχει ενημερωθεί εγγράφως και με δικαστικό επιμελητή ο εργοδότης

·         - οι εργαζόμενοι σε Δημόσιο, ΟΤΑ και ΝΠΔΔ πρέπει πριν πραγματοποιήσουν απεργία να διεξάγουν δημόσιο διάλογο μέσω του ΟΜΕΔ με την εργοδοσία

Παράλληλα με τη νέα υπουργική απόφαση η κυβέρνηση βάζει μπροστά το πλαίσιο υλοποίησης του κρατικού ελέγχου των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των σωματείων. Δημιουργείται το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων, στο οποίο θα φακελώνονται υποχρεωτικά από 1.01.2022 το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων, δίνοντας τα ονόματα των μελών της Διοίκησης, των αριθμό των μελών τους κλπ.

Η κυβέρνηση είχε κάνει ξεκάθαρο από την αρχή ότι ο νόμος έκτρωμα ψηφίστηκε για να εφαρμοστεί. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να αφήσει ανεκμετάλλευτο αυτό το τόσο χρήσιμο όπλο που εξασφάλισε προς όφελος του κεφαλαίου και της εργοδοσίας, χτυπώντας δικαιώματα και κατακτήσεις αιώνων του εργατικού κινήματος.

Προχωρά μάλιστα όσο το δυνατόν αμεσότερα με την εφαρμογή των αντισυνδικαλιστικών διατάξεων για να στρώσει το έδαφος σε αυτά που πρόκειται να έρθουν. Είναι δεδομένο πως η εφαρμογή των αντεργατικών πτυχών του νόμου το επόμενο διάστημα για το ξεχείλωμα του ωραρίου, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απολύσεις κλπ θα δημιουργήσει αντιδράσεις, τις οποίες η κυβέρνηση θέλει να προλάβει πάση θυσία.  Έτσι, αφαιρεί από τους εργαζόμενους και με τη βούλα του νόμου κάθε εργαλείο που έχουν στα χέρια τους για να συγκροτήσουν τον αγώνα τους και να αντισταθούν στον εργασιακό μεσαίωνα. Όποιος τολμήσει να σηκώσει κεφάλι και να κινηθεί σε μονοπάτια επικίνδυνα για το σύστημα και την πολιτική του, θα βρίσκεται πλέον αντιμέτωπος με δικαστήρια, διώξεις και υπέρογκα πρόστιμα.

Αυτός είναι ο στόχος τους! Να βάλουν τα συνδικαλιστικά δικαιώματα στο γύψο για να μπορούν ανενόχλητοι να μας ξεζουμίζουν. Θέλουν να δουλεύουμε 12ωρα, απλήρωτοι ή με μισθούς πείνας και να τους ζητάμε την άδεια για να αμφισβητήσουμε τη σκλαβιά μας.

Η εφαρμογή του αντεργατικού νόμου πρέπει να βρει απέναντί το σύνολο των εργαζομένων. Είναι ανάγκη να ενεργοποιηθούν άμεσα τα σωματεία και μέσα από μαζικές Γενικές Συνελεύσεις να πάρουν αποφάσεις αγώνα, καταγγελίας και εναντίωσης σε κάθε πτυχή του νόμου Χατζηδάκη. Μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας για τη συνολική ανατροπή του!

Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην απεργία και τον ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό για να μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και τη ζωή!

-          ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

-   ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΕΚΤΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ.

-      ΚΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: