Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Υγειονομικοί: Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι

Μετά τον υφυπουργό υγείας και ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο θέμα των θανάτων εκτός ΜΕΘ λέγοντας περίπου τα ίδια. Ότι υπήρχαν τάχα άδειες κλίνες το Νοέμβρη και το Δεκέμβρη αλλά οι γιατροί προτίμησαν να μη διασωληνώσουν περίπου 3.000 ανθρώπους (το 80% των νεκρών δηλαδή) μη δίνοντάς τους διπλές πιθανότητες να ζήσουν σε συνεννόηση πάντα με τους δικούς τους. Πόσο πιο κάτω θα φτάσουν;
Όλος ο κόσμος ξέρει ότι η εισαγωγή στη ΜΕΘ και η παρακολούθηση από εξειδικευμένο προσωπικό είναι η μοναδική ελπίδα που έχουν οι άρρωστοι σε βαριά κατάσταση να αποφύγουν το θάνατο και να γίνουν καλά, γι' αυτό και από την αρχή της πανδημίας οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία φωνάζαμε για προσλήψεις προσωπικού και άνοιγμα νέων κρεβατιών ΜΕΘ. Η κυβέρνηση όμως ξαναπροσέλαβε τους ίδιους συμβασιούχους και νοίκιασε πανάκριβα κάποιες κλίνες εντατικής του ιδιωτικού τομέα. Έτσι την ώρα της έξαρσης του δεύτερου κύματος, είχαμε τεράστιες ελλείψεις στα πάντα. Σε γιατρούς, νοσηλευτές, κρεβάτια σε κλινικές και εντατικές. Οι λιγοστοί εργαζόμενοι νοσούσαν κι αυτοί ή μπαίνανε σε καραντίνα (20 δυστυχώς χάσανε τη ζωή τους, κάποιοι σε κοινούς θαλάμους, και περίπου 15 είναι στην εντατική).
Όμως για την κυβέρνηση και τους (ει)δικούς της, όλα πήγαν καλά. Το σύστημα υγείας άντεξε. Οι μεγαλοδημοσιογράφοι καθημερινά ρίχνουν κιλά κροκοδείλια δάκρυα για τους γιατρούς στις άλλες χώρες που διαλέγουν ποιος θα ζήσει μπαίνοντας σε ΜΕΘ και ποιος όχι. Εδώ κάνουν πως δεν κατάλαβαν ότι αυτό έγινε 3.000 φορές. Μας παρουσιάζουν καθημερινά στοιχεία για χώρες που τα πήγαν χειρότερα από τη δική μας, αλλά ποτέ για πολλές άλλες που τα πήγαν καλύτερα. Πληρώθηκαν ακριβά γι' αυτό.
Θα συνεχίζει ακάθεκτη λοιπόν η κυβέρνηση να κάνει τα ίδια, αν εμείς δεν την σταματήσουμε. Μόνο μέσο πρόληψης η καραντίνα. Κουβέντα για αύξηση των ΜΜΜ για να μη συνωστίζεται ο κόσμος. Δεν υπάρχουν λεφτά για λεωφορεία και μετρό, μόνο για περιπολικά. Τα δημοτικά άνοιξαν με 28 μαθητές στην τάξη. Τα παιδιά θα πρέπει να φέρνουν μαζί τους και κουβερτούλες γιατί τα παράθυρα θα είναι ανοιχτά βρέχει χιονίζει.
Ακόμα και για το περιβόητο σχέδιο των εμβολιασμών με τα 1018 εμβολιαστικά κέντρα και τους 2.000.000 εμβολιασμούς το μήνα, δεν προσλήφθηκε ούτε ένας εργαζόμενος από τους 10.000 περίπου που χρειάζονται. Οι λιγοστοί εργαζόμενοι που υπάρχουν, που με αναγκαστικές μετακινήσεις πάνε σ' όλη την Ελλάδα, θα αναλάβουν κι αυτό το καθήκον... Άλλωστε και να ήθελε, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτές στη χώρα μας! Τι γίνανε ρε παιδιά, τους πάτησε το τρένο; Κι εγώ πώς ξέρω αρκετούς που ψάχνουν για δουλειά; Τα επιχειρήματα των αρίστων είναι κάτω από τη βάση.
Μόνο ο λαός και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, με κοινούς μαζικούς αγώνες μπορούμε να υπερασπιστούμε τη ζωή και την υγεία μας.
Όσο πιο νωρίς το κάνουμε τόσο καλύτερα για όλους μας.

Α.Λ. - Νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: