Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Κάλεσμα στην εργατική συγκέντρωση την Πέμπτη 2 Μάρτη στα Προπύλαια

Στο μαζικό αγώνα,
η δύναμη και η διέξοδος!
Για να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα!
Ενάντια στις αυταπάτες, τη συναίνεση και την υποταγή!
Ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα!

Εργατική συγκέντρωση
Πέμπτη 2 Μάρτη, 6:00 μ.μ.
Προπύλαια

Η νέα συμφωνία υποταγής που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τους εκπροσώπους των ιμπεριαλιστών αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, προς την επέκταση του εργασιακού και κοινωνικού μεσαίωνα, της σύγχρονης βαρβαρότητας.
Οι ψεύτικες κυβερνητικές θριαμβολογίες για τη συμφωνία αυτή δεν είναι παρά το προκάλυμμα της πλήρους υποταγής της και της συναίνεσής της στο νέο γύρο βάρβαρων αντεργατικών και αντιλαϊκών μέτρων που ετοιμάζεται.

Νέα επιδρομή στις συντάξεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα, φορολεηλασία για τα φτωχά λαϊκά στρώματα, παραπέρα χτύπημα των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων είναι μερικά από τα μέτρα που προβλέπει αυτός ο νέος γύρος της επίθεσης.
Και τα λεγόμενα «αντίμετρα» δεν είναι παρά το αποκορύφωμα της προκλητικής κοροϊδίας προς ένα λαό που έχει ήδη ματώσει από την πολιτική αυτή, που έχει πληρώσει ακριβά τα κάθε λογής «ισοδύναμα» που σκαρφίζονται οι ντόπιες κυβερνήσεις για να σπείρουν αυταπάτες και εφησυχασμό και να κρατήσουν το λαό και τους εργαζόμενους στη γωνία.
Μπροστά σε αυτόν το νέο γύρο της επίθεσης απαιτείται η μέγιστη δυνατή αγωνιστική συσπείρωση. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά πρέπει να περάσει το μήνυμα της ΜΑΖΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ. Σωματεία και σύλλογοι εργαζομένων, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες, τοπικοί σύλλογοι και σχήματα γειτονιάς, κάθε φορέας λαϊκής και εργατική οργάνωσης, πρέπει να συμβάλουν στην προώθηση της πλατύτερης δυνατής κοινής δράσης, στη συγκρότηση ενός κοινού μετώπου αντίστασης για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα, ενός μετώπου υπεράσπισης των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων.
Η συμμετοχή της Ταξικής Πορείας στην εργατική συγκέντρωση της Πέμπτης 2 Μάρτη στα Προπύλαια έχει σαν στόχο να αναδείξει αυτήν ακριβώς την αναγκαιότητα: της άμεσης, μαζικής, αγωνιστικής απάντησης στα νέα μέτρα που προωθούνται, την προώθηση της κοινής δράσης στη βάση ενός συγκεκριμένου στόχου.
Γνωρίζουμε τις σοβαρές διαφωνίες μας με δυνάμεις που επίσης καλούν και συμμετέχουν στη συγκεκριμένη συγκέντρωση· με βαρύγδουπες διακηρύξεις και σχέδια επί χάρτου· με απόψεις που συνεχίζουν να αναπαράγουν τις αυταπάτες περί μεταβατικών προγραμμάτων και αριστερού κυβερνητισμού· ή με απόψεις που θέτουν για την κοινή δράση όρους και προαπαιτούμενα συνολικής πολιτικής προγραμματικής συμφωνίας. Απέναντι σε αυτές τις απόψεις θα συνεχίσουμε να ασκούμε κριτική. Και η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση δεν σημαίνει αποδοχή αυτού ή του άλλου πλαισίου.
Όμως, γνωρίζουμε επίσης καλά ότι το κλίμα αδράνειας και αναμονής αποτελεί το χειρότερο έδαφος για την ανάπτυξη κινήματος. Πόσο μάλλον σήμερα, που οι εργατοπατέρες σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες αποτελούν πολύτιμο κυβερνητικό σύμμαχο στην εμπέδωση αυτού του κλίματος κινηματικής απραξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: