Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

Η “Ταξική Πορεία” για τον θάνατο στο Μετρό Θεσσαλονίκης.

Τα εργατικά  “ατυχήματα” είναι εργοδοτικά και κυβερνητικά εγκλήματα ! 
Ακόμη ένα φρικτό εργατικό “ατύχημα” προστίθεται στην μακάβρια λίστα των εργατικών θανάτων , τραυματισμών , ακρωτηριασμών κλπ . Στην λίστα των θυμάτων των εγκληματικά επικίνδυνων  συνθηκών εργασίας,  χωρίς μέτρα ασφαλείας. Ο 50χρονος χειριστής γερανού στα έργα του ΜΕΤΡΟ στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης έχασε την ζωή του λόγω έλλειψης μέτρων ασφαλείας και της εντατικοποίησης των συνθηκών εργασίας, όταν ανατράπηκε ο γερανός και αναποδογύρισε το κουβούκλιο μέσα στο οποίο ήταν ο χειριστής. 
Δεν είναι ατυχήματα, είναι εγκλήματα των μεγάλων κατασκευαστικών εταιρειών που ενώ παίρνουν εκατομμύρια ευρώ για ένα έργο δεν δίνουν δεκάρα για την ζωή αυτών που τα παράγουν. Είναι εγκλήματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και των προηγούμενων κυβερνήσεων που με τους αντεργατικούς νόμους καταργούν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που καθορίζουν τα μέτρα ασφαλείας και δημιουργούν ένα πλαίσιο προστασίας για την εργοδοσία που εγκληματεί σε βάρος της ζωής και της ασφάλειας.  Είναι αποτέλεσμα των νέων μορφών εργασιακών σχέσεων που βαφτίζουν τους εργαζόμενους εργοδότες με τα μπλοκάκια και δεν καλύπτονται από καμιά εργατική νομοθεσία, κανένα ωράριο. Αυτά τα μέτρα επιδεινώνονται με την νέα συμφωνία που υπογράφει η κυβέρνηση με τους εκπροσώπους ιμπεριαλιστών της Ευρωπαϊκής Ένωσης  και των ΗΠΑ, στον βωμό της ανάπτυξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου, για την ανάπτυξη της οικονομίας. 
Τα δεκάδες θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στο ΜΕΤΡΟ, στα MIKEL, στα EVEREST, στα ΕΛΠΕ, στην ΔΕΗ, στους ΟΤΑ και τα δεκάδες χιλιάδες εργατικά ατυχήματα  κάθε χρόνο που προκαλούν μόνιμες βλάβες στην υγεία, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του καπιταλισμού. Οι ζωές των εργαζόμενων δεν αξίζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη για τους καπιταλιστές και το κράτος. 
Οι εργαζόμενοι είναι ανάγκη να αντισταθούν, να οργανωθούν και να διεκδικήσουν τα εργατικά τους συμφέροντα που είναι αντίθετα με των εργοδοτών. Να απαντήσουν στην βαρβαρότητα που εξελίσσεται σε βάρος της ζωής τους συλλογικά και μαχητικά. Να μην πειστούν ότι είναι μόνοι απέναντι στα αφεντικά τους. 
Τα “ατυχήματα” των εργατών είναι δολοφονίες των αφεντικών !Μαχητικοί μαζικοί αγώνες για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωής! 

                                                                                                  

Θεσσαλονίκη   14-3-2017
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: