Δευτέρα 13 Ιουλίου 2020

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!
Όλοι την Τετάρτη στη στάση εργασίας 8-12.
Συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας στις 8:30.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Η έλλειψη προσωπικού όλων των κλάδων είναι ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία τα τελευταία πολλά-πολλά χρόνια. Με διάφορα προσχήματα, οι κυβερνήσεις αρνούνται να κάνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και προσπαθούν να καλύψουν όπως-όπως τα κενά με κάθε λογής συμβασιούχους (επικουρικούς μέσω ΕΣΠΑ, ΟΑΕΔ κ.ά.). Όμως η κατάσταση πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει η ΠΟΕΔΗΝ, τα κενά στα νοσοκομεία αγγίζουν τις 35.000. Οι κάθε είδους επικουρικοί, μαζί με τους πρώην εργολαβικούς είναι περίπου 16.000. Πολλοί από αυτούς δουλεύουν ακόμη και 8 χρόνια χωρίς κανενός είδους εξέλιξη, με το άγχος της μη ανανέωσης της σύμβασης κάθε φορά που αυτή λήγει. Πολλοί βέβαια δεν ήταν τόσο τυχεροί και έχουν ήδη απολυθεί.

Όλες οι κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ) εκμεταλλεύτηκαν όσο δεν πάει αυτούς τους εργαζόμενους και ανά διαστήματα τους υπόσχονταν αυξημένη μοριοδότηση στις ελάχιστες προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού που έκαναν. Όμως κάθε φορά οι θέσεις είναι τόσο λίγες και οι ενδιαφερόμενοι τόσοι πολλοί που η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μένει απ' έξω. Πάρα πολλά σωματεία αρνούνται να κάνουν μέλη τους τόσο τους συμβασιούχους μέσω ΟΑΕΔ όσο και τους εργολαβικούς, με αποτέλεσμα οι πιο αδύναμοι νά 'ναι και τελείως ανοργάνωτοι.

Η ΠΟΕΔΗΝ στην ουσία δεν παίρνει καμιά σοβαρή πρωτοβουλία για κοινό αγώνα μόνιμων και συμβασιούχων για τη μονιμοποίηση των δεύτερων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, αλλά και διεκδίκηση λύσεων για όλα τα κοινά μας προβλήματα. Όταν οι εργαζόμενοι απροστάτευτοι πηγαίναμε στη μάχη με τον κορονοϊό, αυτή με «αίσθημα ευθύνης» (προς το σύστημα, όχι προς εμάς και το λαό) ανέβαλε συνεχώς τις κινητοποιήσεις που η ίδια προκήρυσσε. Μόνο όταν ο κόμπος φτάνει στο χτένι εξαγγέλλει στάσεις εργασίας (συνήθως μόνο για τον πληττόμενο κλάδο), που κάνει ό,τι μπορεί για να μην έχουν κόσμο, σκορπώντας απογοήτευση. Για τους συμβασιούχους, παρ’ όλο που εμφανίζεται να ζητά μονιμοποίησή τους, αυτό που στ' αλήθεια θέλει είναι να καθορίσει μαζί με το υπουργείο τη μοριοδότησή τους.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από τη συνδικαλιστική ηγεσία. Μόνη μας ελπίδα είναι να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να οργανωθούμε και να παλέψουμε μαζικά. Τίποτα δεν κατακτήθηκε χωρίς αγώνα ούτε διατηρήθηκε για πολύ χωρίς αγώνα. Η κυβέρνηση εκτός από χειροκροτήματα όσο μας χρειάζεται δεν έχει διάθεση να μας προσφέρει τίποτε άλλο. Προτεραιότητά της ήταν και είναι οι ΣΔΙΤ και η με κάθε τρόπο ενίσχυση της κερδοφορίας του ιδιωτικού κεφαλαίου. Και την επίθεση στα δικαιώματά μας θα κλιμακώσει και τη δυνατότητά μας να τα υπερασπιστούμε προσπαθεί να μας στερήσει με το νόμο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις.

Δεν πρέπει να παραδώσουμε τα όπλα μας. ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ. Η κυβέρνηση τα φοβάται γι’ αυτό και τα βαφτίζει παράνομα.

  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ!
  • ΜΕΣΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ Σ’ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ!
  • Ν’ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ! ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ!
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ!
  • ΙΣΗ, ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: