Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 11/4 ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ - ΚΟΥΡΙΕΡ

Μαζική ήταν η συμμετοχή των διανομέων στην 24ωρη απεργία σήμερα στα Γιάννενα. Ελάχιστα ήταν τα μηχανάκια που δούλευαν το πρωί, ενώ και την υπόλοιπη μέρα δεν δούλεψαν πολλοί εργαζόμενοι. Επίσης, αρκετές δεκάδες απ’ τους απεργούς κατέβηκαν και στη συγκέντρωση που διοργανώνονταν απ’ το ΣΒΕΔΙ και καλούνταν μοτο-πορεία στις 12 στο εργατικό κέντρο. Στη συγκέντρωση παρέμβηκε με διακριτό πολιτικό τρόπο η Ταξική Πορεία που καλούσε και σε πεζή διαδήλωση, ώστε να δοθεί η δυνατότητα πλατύτερης συμμετοχής αλλά και ουσιαστικότερης πολιτικής ζύμωσης με τους εργαζόμενους. Σε συνεννόηση με άλλους διανομείς και σε συντονισμό με την απόφαση του σωματείου προπορεύτηκαν τα μηχανάκια με στάσεις και ακολουθήθηκαν από πεζή διαδήλωση μέχρι την Περιφέρεια όπου έληξε η πεζή διαδήλωση και συνεχίστηκε η μηχανοκίνητη. Η ζωηρή (μηχανάκια, κόρνες, καπνογόνα, φειγ βολάν) μοτο - πορεία που ακολούθησε έκανε αίσθηση στην πόλη. Στην πεζή διαδήλωση ήταν με πανό : «εργαζόμενοι σε ντελιβερι κ κουριερ», η «Ταξική Πορεία» και το «σωματείο βάσης σερβιτόρων μαγείρων».
Η Ταξική Πορεία έντονα τις τελευταίες δυο εβδομάδες, κινήθηκε με παρεμβάσεις, μέσα και έξω από εργασιακούς χώρους, μοιράζοντας την ανακοίνωση και συζητώντας με δεκάδες συναδέλφους, προσπαθώντας να μαζικοποιηθεί η απεργία αλλά και να δοθεί όσο καλύτερα γίνεται προσανατολισμός και συνέχεια στην προσπάθεια να συγκροτηθούν οι εργαζόμενοι στον χώρο, αντιπαρατιθέμενοι με το ρεφορμιστικό πολιτικό πλαίσιο του ΣΒΕΔΙ, καθώς και με λογικές και πρακτικές του α/α χώρου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκέντρωση έξω απ' το Εργατικό Κέντρο (με συνέπεια και σε συνέχεια της στάσης τους όλο το προηγούμενο διάστημα) δεν συμμετείχαν, οι κατά τα άλλα «ταξικές» δυνάμεις του ΠΑΜΕ, που ελέγχουν το Εργατικό Κέντρο. Ενώ παράλληλα διέρρεαν - σε φίλους και εχθρούς(!) - τη στιγμή που δίνονταν κόντρα σε εργασιακούς χώρους, ότι δεν έχει νόημα αυτή η απεργία και ότι δεν γνωρίζουν την ύπαρξη σωματείου.
Προφανώς αυτή η απεργιακή συγκέντρωση δεν καλύφθηκε απ’ τα τοπικά μέσα.
Η Ταξική Πορεία μετά τη λήξη της συγκέντρωσης εξέδωσε την παρακάτω καταγγελία για επίθεση που δέχτηκε τη νύχτα πριν την απεργία συνάδελφος από μπράβους της εργοδοσίας.


Ανακοίνωση – Καταγγελία της Ταξικής Πορείας

Καταγγέλλουμε στους συναδέλφους διανομείς και το Γιαννιώτικο λαό, τον τραμπουκισμό και τις απειλές σε συνάδελφο - μέλος του σωματείου ΣΒΕΔΙ και συνδικαλιστή, από μπράβους της εργοδοσίας, τη νύχτα εν όψει της απεργίας στις 11/4. Αυτή η επίθεση δείχνει το πως αντιμετωπίζει η εργοδοσία την προσπάθεια των εργαζόμενων να αντισταθούν, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα τους. Δείχνει την άνεση και τον αυταρχισμό των αφεντικών απέναντι σ’ αυτά που θεωρούν κεκτημένα τους.
Όλο το τελευταίο διάστημα, οι απειλές και οι τραμπουκισμοί από την εργοδοσία είχαν στόχο να εμπεδωθεί κλίμα φόβου και τρομοκρατίας στον κλάδο. Να κάμψουν τη διάθεση για αντίσταση και αγώνα που εκφράστηκε με αφορμή την απεργία.
Δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά. Ενδεικτικά του κλίματος εργοδοτικής αυθαιρεσίας που επικρατεί στο χώρο, είναι οι ξυλοδαρμοί ντελιβεράδων από τους εργοδότες σε Θεσσαλονίκη και Περιστέρι.
Το έδαφος που δίνει αέρα στην εργοδοσία στρώνεται καθημερινά από την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και των προηγούμενων κυβερνήσεων.
Φρένο σε τέτοια φαινόμενα αποτελεί η ταξική ενότητα, η αλληλεγγύη και ο μαζικός αγώνας των εργαζομένων, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική και την επίθεση του κεφαλαίου.
Η προσπάθεια στοχοποίησης και τρομοκράτησης αγωνιστών δεν πρόκειται να περάσει!
Των εργαζόμενων η πάλη θα τσακίσει τις επιθέσεις της εργοδοσίας!
*Η επιτυχία της σημερινής απεργίας πρέπει να ενισχύσει την οργάνωση του κόσμου της δουλειάς. Ο τελευταίος θάνατος συναδέλφου διανομέα σήμερα 11/4 αποδεικνύει ότι η ταξική οργάνωση είναι ανάγκη ζωής.

















Δεν υπάρχουν σχόλια: