Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για τις 2 νέες απολύσεις των εκλεγμένων στο ΔΣ του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων «Μαλαματίνα»

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει τις τρομοκρατικές απολύσεις, που έγιναν από την εργοδοσία της «Μαλαματίνα» στις 28 Σεπτέμβρη δύο εκλεγμένων απεργών, του Γιάννη Φραγγίδη, προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων της «Μαλαματίνα» και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών και του Άρη Μερκενίδη, προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών-Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας.


Η εργοδοσία της «Μαλαματίνα» έχει τις πλάτες της κυβέρνησης και του συστήματος. Όταν επιδίωξε να βάλει τους απεργοσπάστες στο εργοστάσιο, το κατάφερε με τα ΜΑΤ να ρίχνουν χημικά και ξύλο στους απεργούς και τους αλληλέγγυους, που περιφρουρούσαν την απεργία. Όταν χρειάστηκε να δυσφημίσει με ψέματα τον αγώνα, το έκανε βγαίνοντας σε πολυάριθμα Μέσα. Η κυβέρνηση παίρνει το μέρος της εργοδοσίας. Και τώρα αυτή απολύει τους εκλεγμένους εκπροσώπους του Σωματείου αξιοποιώντας το ν. 4808 (Χατζηδάκη).

Πρόκειται για τρομοκράτηση των απεργών. Τους δείχνει τι παθαίνει όποιος απεργεί ζητώντας το δίκιο του· δουλειά, ψωμί, μισθό. Απολύεται! Ο ν. Χατζηδάκη, μάλιστα, απελευθέρωσε και τις απολύσεις μελών Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων, που, ως όργανα οργάνωσης και πάλης των εργαζομένων, είναι επικίνδυνα για την εργοδοσία και το σύστημά της.

Τα Σωματεία και οι φορείς της Θεσσαλονίκης οφείλουν να πάρουν θέση, αλληλέγγυα προς τον αγώνα των απεργών στη «Μαλαματίνα». Η σύσκεψη που καλεί το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων «Μαλαματίνα» την Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη στις 7:30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, πρέπει να μαζικοποιηθεί. Πρέπει να ληφθούν απεργιακές αποφάσεις αλληλεγγύης στην απεργία από όλα τα συνδικάτα, τα σωματεία, τις ομοσπονδίες και τους φορείς της πόλης.

  • ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»
  • Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
  • ΚΑΤΩ Ο Ν. 4808/ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗΝ «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

29 Σεπτέμβρη 2022

Δεν υπάρχουν σχόλια: