Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022

Αθώώθηκε η Γ. Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ


Αθώα έκρινε το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τη Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζομένων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Μαργαρίτας Κουτσανέλλου, για τη δίωξη που άσκησε εναντίον της  από το 2018 η διοίκηση του οργανισμού. Η Μ. Κουτσανέλλου βρέθηκε διωκόμενη επειδή κατήγγειλε με στοιχεία τις μεθοδεύσεις και παρατυπίες της διοίκησης κατά τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου στον οργανισμό το 2018.


Στο πλευρό της Μ. Κουτσανέλλου βρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι που είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων σε ένδειξη συμπαράστασης. Εκεί βρέθηκε και η Ταξική Πορεία με πανό και προκήρυξη, ενώ υπήρξε και πανό του σωματείου εργαζομένων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Σε μια περίοδο που οι συνδικαλιστικές διώξεις πληθαίνουν διαρκώς και οι εργατικοί αγώνες στοχοποιούνται και κρίνονται παράνομοι, το εργατικό κίνημα πρέπει να βάλει ως βασική προτεραιότητα την υπεράσπιση του δικαιώματος στον ελεύθερο και ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό. Πρέπει να υπερασπιστούμε και να δυναμώσουμε την κατεύθυνση της συλλογικής, αγωνιστικής διεκδίκησης, να βάλουμε φραγμό στην πολιτική της καταστολής που χτυπάει συνδικαλιστές και συνδικάτα, να προτάξουμε το αίτημα για την κατάργηση του νόμου 4808/21.


Δεν υπάρχουν σχόλια: