Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2022

Όχι στην ηλεκτρονική κάλπη στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων!

Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ καταγγέλλει την εφαρμογή ηλεκτρονικής κάλπης για την εκλογή εφορευτικής επιτροπής και κατά την διεξαγωγή εκλογών νέας διοίκησης στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Χανίων, η οποία έρχεται παράλληλα με την εγγραφή του σωματείου στο μητρώο του ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε., καθ’ υπόδειξη του νέου ν. 4808/2021. Μάλιστα κυνικά η απερχόμενη διοίκηση του σωματείου κουνά το δάχτυλο λέγοντας μέσω του προέδρου ότι η νομιμοποίηση του σωματείου μέσω των διαδικασιών του ν. 4808/2021 είναι αναγκαία για να μπορεί το σωματείο να είναι νόμιμο, να υπογράφει συμβάσεις και να μπορεί να παρίσταται σε μια εργατική διαφορά ή σε ένα δικαστήριο για υποστήριξη συναδέλφων.

Η δε μειοψηφούσα παράταξη του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απερχόμενη διοίκηση του σωματείου με την κατηγορία ότι «δεν τους κάλεσε στην ηλεκτρονική ψηφοφορία», κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίων τους και καλεί τα μέλη του σωματείου να στηρίξουν το «αγωνιστικό» ψηφοδέλτιο της παράταξής τους! Δυστυχώς, η επίσημη αριστερά μέχρι εκεί αντιλαμβάνεται τον αγώνα για την μη εφαρμογή και ανατροπή του νέου νόμου και των διατάξεών του: μακριά από την μαζική πάλη των εργαζομένων και μέσα από τα όργανα (δικαστήρια) του ίδιου αστικού κράτους που έφερε τον νόμο εξαρχής!

Εμείς ως ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ λέμε ότι τα σωματεία είναι τα όργανα πάλης των εργαζομένων και για αυτό πρέπει να λογοδοτούν στα μέλη τους και όχι στο αστικό κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα.

Καλούμε τους ξενοδοχοϋπάλληλους αλλά και τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να μην δεχτούν την εφαρμογή του ν. 4808/2021 στα σωματεία τους. Ενάντια στο νέο χτύπημα του ταξικού και ανεξάρτητου συνδικαλισμού, ενάντια στον κρατικό έλεγχο των σωματείων, στην περαιτέρω περιστολή των συνδικαλιστικών ελευθεριών και στην καταστολή των εργατικών αγώνων πριν καν ξεσπάσουν, η μόνη ρεαλιστική απάντηση από την πλευρά των εργαζομένων και η μόνη γραμμή πάλης για το εργατικό κίνημα πρέπει να είναι ο αγώνας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του νόμου.

Να παλέψουμε οργανωμένα και συλλογικά με στόχο την ταξική αναμέτρηση με το σύστημα. Να δώσουμε πνοή στα σωματεία μας μέσω λήψης και εφαρμογής αγωνιστικών αποφάσεων από μαζικές διαδικασίες! Να βάλουμε στην άκρη στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που κάνουν ό,τι μπορούν για να εκτονώσουν την οργή μας. Να μην αποδεχτούμε τις εκλογικές αυταπάτες και τους ψευτοσωτήρες που παρελαύνουν για μια ακόμη φορά. Να μην αποδεχτούμε την αδράνεια που προκαλείται με τη γραμμή της «μη εφαρμογής» του νόμου, μεταθέτοντας τους αναγκαίους αγώνες του σήμερα για «κάποτε στο μέλλον».


Δεν χαρίζουμε τα σωματεία μας στο κράτος, την κυβέρνηση και το σύστημα.

Κάτω ο ν.4808/2021 («Χατζηδάκη»).

Κανένα σωματείο να μην προχωρήσει σε ηλεκτρονικές εκλογές.

Σε μια τέτοια περίπτωση, καλούμε σε Μαζική ΑΠΟΧΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: