Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2022

Η Γ.Γραμματέας του Συλλόγου Εργαζόμενων ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ να αθωωθεί! Να σταματήσει άμεσα η συνδικαλιστική δίωξη!

Συγκέντρωση αλληλεγγύης: Παρασκευή 23/9/2022

Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (πρώην Σχολή Ευελπίδων), Κτήριο 9, Αίθουσα 5, στις 9:00πμ


Η πολιτικο-συνδικαλιστική οργάνωση Ταξική Πορεία καταγγέλλει την πειθαρχική και ποινική δίωξη της Γ. Γραμματέα του Συλλόγου Εργαζόμενων στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ, Μαργαρίτας Κουτσανέλλου, καθώς πρόκειται για ξεκάθαρη συνδικαλιστική δίωξη. Το στημένο κατηγορητήριο μόνο σκοπό έχει την απόκρυψη της πραγματικής στόχευσης: τη στοχοποίηση απ’ τη μεριά της διοίκησης του οργανισμού (που εποπτεύεται από τον εκάστοτε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) μιας εκλεγμένης εκπροσώπου των εργαζόμενων για τη συνδικαλιστική της δράση, με σκοπό την τρομοκράτηση του συνόλου των εργαζόμενων.

Η δίωξη αυτή, που σέρνεται απ’ το 2018, έχει χαρακτηριστικά εκδίκησης για την αγωνιστική δράση που είχε αναπτύξει το αμέσως προηγούμενο διάστημα ο Σύλλογος Εργαζόμενων, διεκδικώντας υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ενάντια στη διάσπαση και το διαχωρισμό των εργαζόμενων σε πολλαπλές ταχύτητες, όπως επιδίωκε η διοίκηση, αλλά και στεκόμενος στο πλευρό κάθε εργαζόμενου του οργανισμού που δεχόταν υπηρεσιακές πιέσεις.

Ακόμα και η αφορμή για τη δίωξη αποτελεί επιχείρηση αντιστροφής της πραγματικότητας και απόκρυψης των πραγματικών περιστατικών κατά τις εκλογές του υπηρεσιακού συμβουλίου στον οργανισμό το 2018. Απόκρυψης δηλαδή της προσπάθειας της τότε διοίκησης να εμφανίσει πάση θυσία αυξημένη συμμετοχή σε μια διαδικασία απ’ την οποία οι εργαζόμενοι απείχαν μαζικά. Η Μ. Κουτσανέλλου βρέθηκε διωκόμενη επειδή κατήγγειλε με στοιχεία αυτές ακριβώς τις μεθοδεύσεις και παρατυπίες.

Οι πραγματικές αιτίες βρίσκονται στην επίθεση του συστήματος και διαχρονικά των κυβερνήσεών του ενάντια στα συνδικαλιστικά δικαιώματα, ως μέρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων και του λαού. Γι’ αυτό και η συγκεκριμένη δίωξη συνεχίζεται μέχρι σήμερα, παρά την αλλαγή προσώπων και κυβερνήσεων. Για να στείλει μήνυμα τρομοκρατίας προς όλους τους εργαζόμενους, στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στο δημόσιο και συνολικά, ότι η συλλογική οργάνωση και δράση των εργαζόμενων, η αντίσταση κι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους, θα διώκεται και θα τιμωρείται «παραδειγματικά». Υπερασπίζοντας το δικαίωμα στον ελεύθερο, ανεξάρτητο από κράτος κι εργοδοσία, συνδικαλισμό, οι εργαζόμενοι στέκονται στο πλευρό κάθε διωκόμενου, με σκοπό να σταματήσει η «βιομηχανία» συνδικαλιστικών διώξεων κάθε είδους και μορφής, που έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια ως αναγκαίο για το σύστημα συμπλήρωμα της αντεργατικής του πολιτικής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: