Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2022

ΑΘΗΝΑ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους απεργούς της Μαλαματίνα

Παράλληλα με τη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 6/9, πραγματοποιήθηκε και στην Αθήνα εργατική συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των απεργών εργαζομένων στην Μαλαματίνα. Σωματεία, εργατικά σχήματα και συλλογικότητες της Αριστεράς δήλωσαν τη στήριξή τους στον αγώνα των εργατών που κρατάει αρκετές εβδομάδες, κόντρα στην εργοδοτική τρομοκρατία και την κρατική βία. Στην κινητοποίηση συμμετείχε και συνέβαλε με την τοποθέτησή του, μεταφέροντας το κλίμα που επικρατεί στην απεργία, ο Γιάννης Νιβορλής, εκπρόσωπος του Σωματείου της Μαλαματίνας.

Η Ταξική Πορεία χαιρέτησε τη συγκέντρωση και συμμετείχε με μαζικό μπλοκ, μοιράζοντας την προκήρυξή της  και φωνάζοντας συνθήματα, με στόχο να αναδείξει τη μεγάλη σημασία του αγώνα που δίνουν οι απεργοί εργάτες και να συμβάλει στη μαζικοποίηση της έμπρακτης αλληλεγγύης από τον λαό και την εργατική τάξη. Στην κινητοποίηση καλούσε και συμμετείχε και η «Πρωτοβουλία για την κατάργηση του ν. 4808/21». 

Είναι καθήκον κάθε δύναμης που αναφέρεται στο εργατικό κίνημα να στηρίξει έναν τέτοιο αγώνα με κάθε τρόπο. Και η στήριξη προϋποθέτει, πριν απ’ όλα, την πλατιά απεύθυνση στην εργατική τάξη και το λαό. Δεν βοήθησε στη μαζικότητα της κινητοποίησης η αδικαιολόγητα -κατά τη γνώμη μας- εσπευσμένη ανακοίνωσή της εκ μέρους κάποιων δυνάμεων. Και αυτό συνέβαλε στη μικρή συμμετοχή κόσμου, παρά τα πολλά ψηφίσματα αλληλεγγύης και στήριξης που διαβάστηκαν. Από την άλλη, η στάση του ΠΑΜΕ, το οποίο κάλεσε ξεχωριστή συγκέντρωση για το ίδιο ζήτημα (στο ίδιο σημείο, μιάμιση ώρα νωρίτερα!!!), εκφράζει τη γνωστή διασπαστική λογική της δύναμης αυτής και καμία σχέση δεν έχει με την ουσιαστική στήριξη του αγώνα. Στήριξη  η οποία είναι αναγκαία τόσο για τους απεργούς, όσο και συνολικά για τον εργαζόμενο λαό και την εργατική τάξη.

Ο απεργιακός αγώνας των εργατών στη Μαλαματίνα δείχνει τον δρόμο του αγώνα, για τη διεκδίκηση του δικαιώματος στη δουλειά, σε σύγκρουση με την εργοδοσία, αλλά και το ίδιο το κράτος και τους μηχανισμούς καταστολής του. Μία νίκη των απεργών θα σημαίνει νίκη για όλη την εργατική τάξη και τον λαό της χώρας, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η αντεργατική πολιτική και ο κατάπτυστος νόμος Χατζηδάκη, αλλά και μπροστά σε έναν δύσκολο χειμώνα φτώχειας και ακριβείας. Νίκη στον αγώνα των εργατών στη Μαλαματίνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: