Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Teleperformance: Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας στη δουλειά και στη ζωή! Μέτρα προστασίας στον εργασιακό μας χώρο!

 

Στο κτίριο της Teleperformance στη Θησέως η κατάσταση για τους εργαζόμενους είναι πλέον ασφυκτική και επικίνδυνη για την υγεία μας! Οι δυο συνεργαζόμενες εταιρίες Teleperformance και Cosmote E-value αποφάσισαν να περιορίσουν τις αίθουσες, στοιβάζοντας όσους εργαζόμενους δεν απασχολούν με τηλεργασία σε αυτές, ενώ οι τηλεργαζόμενοι θα προσέρχονται στο κτίριο εκ περιτροπής, για να ελέγχουν την παραγωγικότητα τους! Όλα αυτά, την ίδια ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς και τα μέτρα προστασίας μας είναι ανύπαρκτα! Παράλληλα, επιβάλλεται υποχρεωτική διενέργεια 2 rapid τεστ για ανεμβολίαστους κάθε εβδομάδα! Μέχρι πρόσφατα η Teleperformance έδινε τη δυνατότητα έστω και στοιχειωδώς οι εργαζόμενοι να μπορούν να κάνουν δωρεάν ένα rapid test τη βδομάδα, χωρίς ωστόσο να αποτελεί αυτό από μόνο του επαρκές μέτρο πρόληψης! Με βάση την τελευταία κυβερνητική οδηγία, η διοίκηση μας ενημερώνει πως από τις 22 Νοεμβρίου, η διεξαγωγή του rapid test δε θα είναι πλέον δωρεάν! Είναι ξεκάθαρο πως κυβέρνηση και εργοδοσία απαξιούν πλήρως για την υγεία μας πετώντας την ευθύνη σε μας και μετακυλίοντας το κόστος στις δικές μας τσέπες! Τα μαζικά και δωρεάν τεστ είναι δικαίωμα όλων των εργαζομένων και η εργοδοσία πρέπει να μας τα παρέχει, αλλιώς πρέπει να μας βρουν απέναντι τους!

Το νέο κύμα της πανδημίας βρίσκει όλους εμάς τους εργαζόμενους σε ένα ασφυκτικό πλαίσιο, αντιμέτωπους τόσο με τις επιπτώσεις του ιού στην υγεία μας, όσο και με τα μέτρα που έχουν περάσει και εφαρμόζουν όλο αυτό το διάστημα, τσακίζοντας μια σειρά δικαιώματα με πρόσχημα την πανδημία. Αφού μας πλάσαραν το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, δεν έκαναν το παραμικρό για να ενισχύσουν το σύστημα περίθαλψης, μας στοιβάξανε σε ΜΜΜ και εργασιακούς χώρους δίχως τα απαραίτητα μέτρα και μέσα προστασίας, χωρίς να διενεργούνται μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ. Πέρασαν ένα αντεργατικό έκτρωμα, το νόμο Χατζηδάκη που καταργεί το 8ωρο και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις, ενώ βάζει στον στόχαστρο τη δράση των σωματείων και χτυπά το δικαίωμα στην απεργία! Επέβαλλαν απανωτά lockdown και τα αξιοποίησαν σαν άλλοθι για να τσακίσουν της δημοκρατικές ελευθερίες, να καταστείλουν κάθε φωνή αντίστασης στη βάρβαρη πολιτική τους! Αυτή τη στιγμή, εν μέσω έξαρσης της πανδημίας, στοχοποιούν τους ανεμβολίαστους και προσπαθούν να μας διχάσουν για να συνεχίσουν την ίδια εγκληματική πολιτική.

Δεν πρέπει να τους περάσει! Εμείς οι εργαζόμενοι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας και πρέπει συλλογικά να το υπερασπιστούμε! Έχουμε δικαίωμα να δουλεύουμε με ανθρώπινους ρυθμούς, χωρίς να βρισκόμαστε μόνιμα αντιμέτωποι με τους εκβιασμούς της εργοδοσίας η οποία μας αντιμετωπίζει σαν αναλώσιμους και απειλεί ότι δε θα ανανεώσει τη σύμβαση μας. Έχουμε δικαίωμα να δουλεύουμε με ασφάλεια, να μην είμαστε στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλο και να ρισκάρουμε την υγεία μας. Πρέπει να συζητήσουμε με τους συναδέλφους μας, να διεκδικήσουμε συλλογικά ασφαλείς όρους δουλειάς, μαζικά και δωρεάν τεστ, συνολικά δουλειά με εργασιακά δικαιώματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: