Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021

ΚΑΛΕΣΜΑ για συγκρότηση «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808/21 και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών»

ΚΑΛΕΣΜΑ

για συγκρότηση «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808/21

και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών»


Σάββατο, 8 Ιανουαρίου, ώρα 12:00 στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ)


Ο νόμος 4808/21, ο διαβόητος νόμος Χατζηδάκη, που ψηφίστηκε στη βουλή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αναιρεί εμβληματικές κατακτήσεις των εργαζομένων όπως το οχτάωρο και ο διαχωρισμός του εργάσιμου χρόνου από τον χρόνο που ανήκει στον εργαζόμενο, ενώ με τις αλλαγές που επέφερε στο συλλογικό εργατικό δίκαιο (λειτουργία σωματείων, συνελεύσεις, απεργίες κλπ.) αφαιρεί απόλυτα από τον εργαζόμενο και τα συλλογικά του όργανα κάθε πραγματική δυνατότητα νόμιμου συνδικαλιστικού αγώνα για την βελτίωση της θέσης των εργαζόμενων.

Οι συνδικαλιστικές και πολιτικές δυνάμεις που υπαναχώρησαν στην απεργία στις 3 Ιουνίου η οποία προκηρύχθηκε για να μην ψηφιστεί ο νόμος, αρνούνται τον αγώνα και μετά την ψήφισή του νόμου.

Οι συνδικαλιστές που υπογράφουμε το κάλεσμα θεωρούμε ότι τρόπος «συνύπαρξης» της εργατικής τάξης με αυτό το νόμο δεν υπάρχει.

Καλούμε κάθε αγωνιστή και αγωνίστρια κάθε εργαζόμενο –η, και κάθε άνεργο –η, που συνθλίβονται από το νόμο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε εργατική κίνηση και κάθε ταξικό σωματείο που παλεύει για την υπεράσπιση του κόσμου της δουλειάς, να στηρίξει τη συγκρότηση της «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808/21 και την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών». Για την πληροφόρηση των εργαζομένων και του λαού σχετικά με τις συνέπειες του νόμου και τον πανελλαδικό συντονισμό της αντίστασης και της πάλης για την κατάργηση του 4808/21.


https://protovoulia4808.blogspot.com/2021/12/480821-8-1200-480821.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: