Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου 2021

ΣΕΤΗΠ-CTS: Παρέμβαση της Ταξικής Πορείας στη συνέλευση των αντιπροσώπων της CTS ενάντια στην νέα άθλια ΣΣΕ

Το Σάββατο  11/12 η Ταξική Πορεία πραγματοποίησε παρέμβαση στη συνέλευση αντιπροσώπων της CTS έξω από το ξενοδοχείο Carevel μετά από κάλεσμα και απόφαση για απεργία  του ΣΕΤΗΠ και των εργαζόμενων της CTS . Στην έκτακτη συνεδρίαση των αντιπροσώπων κεντρικό θέμα ήταν η νέα άθλια και αντεργατική ΣΣΕ που αποδέχθηκαν και υπέγραψαν με την εργοδοσία η ξεπουλημένη πλειοψηφία της διοίκησης του σωματείου. Η παρουσία εργαζόμενων έξω από τον συνεδριακό χώρο είχε σκοπό την πίεση για αναίρεση της αντεργατικής ΣΣΕ. 

Παρακάτω παραθέτουμε το κείμενο που μοιράστηκε στην συγκέντρωση.




Ο αγώνας των εργαζομένων της CTS ενάντια στη νέα άθλια σύμβαση είναι δίκαιος και πρέπει να νικήσει!

Με πολύ έντονο τρόπο οξύνει η εργοδοσία της CTS, μια από τις πολλές θυγατρικές του ομίλου ΟΤΕ, την επίθεση απέναντι στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων που απασχολεί. Αφού διαμορφώθηκε νέα ΣΣΕ για τους εργαζόμενους, κομμένη και ραμμένη στις προδιαγραφές του κατάπτυστου Νόμου Χατζηδάκη, η διοίκηση της εταιρίας έρχεται να εκβιάσει όποιον εργαζόμενο αρνείται να την υπογράψει σε προδιαγεγραμμένο ντεντ λαιν! Η έκβαση αυτή δεν μας εκπλήσσει καθόλου, καθώς όλο αυτό το διάστημα γίνεται συντεταγμένη προσπάθεια, κυβέρνησης και απανταχού εργοδοσίας να αποσπαστεί κάθε εναπομείναν δικαίωμα των εργαζόμενων! Διαμορφώνουν έτσι ένα σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα και επιδιώκουν να εφαρμόσουν στην πράξη το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη που ψηφίστηκε τους περασμένους μήνες!

Με τη νέα αυτή ΣΣΕ στην CTS μειώνουν μισθούς, τσακίζουν επιδόματα και στρώνουν το έδαφος για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Είναι χαρακτηριστικό πως οι εργαζόμενοι θα κληθούν να υπογράψουν ατομική σύμβαση εργασίας η οποία θα προσδιορίζει το ποσό των μηνιαίων αποδοχών τους, ενώ σε περίπτωση άρνησης “θα εφαρμοστούν οι προκύπτουσες  μειώσει στο σύνολο τους”. Η νέα σύμβαση έρχεται να διαλύσει πλήρως τις εργασιακές σχέσεις, αφού ορίζει πως η εταιρεία, ανάλογα με τις ανάγκες της, μπορεί να επιβάλλει οποιαδήποτε μορφή ελαστικού ωραρίου, ωραρίου κατά βάρδιες ή διακεκομμένου ωραρίου και να το μετατρέπει ή να το καταργεί, ανάλογα με την ισχύουσα εργατική νομοθεσία. Ο εκβιαστικός τρόπος με τον οποίο προσπαθούν να επιβάλλουν στους εργαζόμενους το νέο καθεστώς δείχνει την πρεμούρα τους να τελειώνουν με ό,τι εργατικό δικαίωμα είχε απομείνει και να ανοίξουν για τα καλά το δρόμο για την εφαρμογή των διατάξεων του νόμου Χατζηδάκη.

Την ίδια στιγμή, οι συνάδελφοι στις τηλεπικοινωνίες, όπως χαρακτηριστικά συμβαίνει στην Teleperformance βιώνουν εδώ και καιρό μια προχωρημένη επίθεση σε εργασιακά δικαιώματα! Στην Teleperformance, έναν ακόμη μαζικό χώρο στις τηλεπικοινωνίες που συνεργάζεται με εργολαβικούς όρους με την Cosmote E-Value, μια ακόμη θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ, η χειροτέρευση των όρων και συνθηκών εργασίας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα! Δεν είναι μόνο οι γνωστές συμβάσεις ορισμένου χρόνου πάνω στις οποίες πατούν οι συχνές απολύσεις μέσω της μη ανανέωσης τους αλλά και το πετσόκομμα μιας σειράς δικαιωμάτων όπως δώρα, επιδόματα και άδειες! Οι τακτικές αλλαγές πόστων και έργων στους εργαζόμενους συνεπάγονται ξεχείλωμα του ωραρίου, κατάργηση αργιών και συνολικά χειροτέρευση των όρων εργασίας! Παράλληλα, η παγίωση και επέκταση της τηλεργασίας σε τέτοιους μαζικούς χώρους φέρνει βήμα βήμα πιο κοντά την απομόνωση των εργαζομένων από τους συναδέλφους τους και δυσκολεύει την οργάνωση τους στο χώρο δουλειάς τους και τη δυνατότητα τους να συζητούν και να διεκδικούν συλλογικά.

Οι προσπάθειες της εργοδοσίας να αξιοποιήσει όλη την αντεργατική νομοθεσία που έχει ψηφιστεί ως τώρα είναι ολοφάνερη και με θράσος επιδιώκουν να τις εφαρμόσουν αναίμακτα! Δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτή τη διαδικασία πρωτοστατούν μαζικοί χώροι του ιδιωτικού τομέα, τύπου CTS και Teleperformance, που απασχολούν χιλιάδες εργαζόμενους αυτή τη στιγμή! Οι εργαζόμενοι στη CTS δεν πρέπει να υποκύψουν στους εκβιασμούς της εργοδοσίας για υπογραφή της νέας ΣΣΕ! Ο αγώνας τους είναι δίκαιος και η μαζικοποίηση του πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων! Μόνο μέσα από το μαζικό και παρατεταμένο αγώνα για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής  μπορούμε να υπερασπιστούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Μέσα από τις συλλογικές μας διαδικασίες πρέπει να οργανώσουμε την πάλη μας και να ανατρέψουμε τα σχέδια τους!

-ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ

-ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ

-ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ

-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: