Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019

ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΤΕ:
Συνάδελφε, όλους μαζί μας φοβούνται.
Κάντο για σένα. Για μένα. Για μας.

Συνάδελφε,

Καταλαβαίνω ότι έχεις ζόρια.. Όλοι μας έχουμε. Άλλος σκέφτεται ότι έχει παιδιά, άλλος το νοίκι και τους λογαριασμούς που τρέχουν. Τα πράγματα είναι δύσκολα, που καιρός για να χάνεις μεροκάματα; Ξέρεις όμως ότι και η κατάσταση δεν τραβάει...

Ως πότε θα βγαίνεις με τρεις και εξήντα; Ως πότε θα κυνηγάς τους έτσι και αλλιώς άπιαστους στόχους μπας και πάρεις τα πολυπόθητα tickets; Ως πότε θα σφίγγεις τα δόντια μπροστά στην αφόρητη πίεση; Δεν βγαίνει. Πόσες φορές σκέφτηκες (ή και είπες) ότι αν όλοι κατέβαζαν ακουστικό και έφευγαν από τα γραφεία, τότε θα έτσουζε λίγο τούς από πάνω; Θα ακουγόμασταν λίγο περισσότερο; Ε αυτή η απεργία είναι μια από αυτές τις φορές που μπορούμε να φωνάξουμε, να ακουστούμε.

Ξέρω ότι ζυγίζεις το μεροκάματο. Και εγώ και όλοι μας. Κανένας δεν θέλει να το χάσει. Δεν γίνεται όμως αλλιώς. Σήμερα χάνεις κάποια μεροκάματα για να κερδίσεις κάτι αύριο. Το έχεις σίγουρο ότι θα κερδίσεις; Όχι. Κανείς δεν μπορεί να στο υποσχεθεί. Αλλά θα έχεις παλέψει. Ούτως ή άλλως μας δίνουν ψίχουλα. Είπαμε τρεις και εξήντα και με το ζόρι tickets. Δεν μας έχει μείνει και κάτι άλλο να κάνουμε.


Ξέρω και ξέρεις ότι η εργοδοσία έχει από πίσω της πλάτες. Κυβέρνηση, κράτος, όλους τους νόμους. Φαντάζει δυνατή. Αλλά μας φοβάται. Όχι έναν-έναν. Αλλά όλους μαζί. Για αυτό θέλει να μας σπάσει. Να μας διαχωρίσει. Παλιοί, νέοι, ΟΤΕτζήδες, Cosmoteτζηδες, Evalue, πρώην OTEPlus κοκ. Σε κάθε απεργία ψάχνουν να βρουν τρόπο να δουλέψεις: να σε στείλουν σε άλλο κτίριο, να δουλέψεις απομακρυσμένα, να έρθεις ότι ωράριο θέλεις, να σε “διευκολύνουν” να βγάλεις το μεροκάματο. Όλα στα κρυφά. Η διοίκηση στο παίζει καλή. Μην τσιμπάς. Τρέχει να βγάλει την απεργία παράνομη. Από εκεί να καταλάβεις.

Ξέρω και ξέρεις ότι και πολλοί από αυτούς στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, την ΠΑΣΕ κλπ δεν σε υπολογίζουν. Σε ξεχνάνε συνεχώς και σε θυμούνται μόνο όταν τους βολεύει. Έτσι και αλλιώς αυτοί βάλανε πλάτη για να παίρνουμε εγώ και εσύ αυτό το χαρτζιλίκι για μισθό. Μην το κάνεις για αυτούς. Κάντο για σένα. Για μένα. Για μας. Μη σκέφτεσαι ότι θα τους κάνεις μάγκες. Αν κάνουμε την απεργία δική μας υπόθεση, δεν θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν.

Συνάδελφε ΟΤΕτζη, Cosmoteτζη δεν σε ξέχασα. Το ίδιο πράγμα βιώνουμε. Μπορεί να παίρνεις καλύτερο μισθό και να έχεις περισσότερα δικαιώματα, αλλά δεν σε βλέπω απέναντί μου, μακριά μου. Δεν θέλω να πέσεις στα δικά μου, θέλω να ανέβω στα δικά σου. Και ξέρω ότι αυτό δεν γίνεται αν σε έχω απέναντι. Πρέπει να σε έχω δίπλα μου και εσύ εμένα. Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι μεταξύ μας. Αν τσακίσουν το δικό σου μισθό, τη δική σου σύμβαση, τα δικά σου δικαιώματα, μετά έχουμε σειρά οι υπόλοιποι. Έτσι πάνε αυτά. Καταλαβαίνω ότι ζορίζεσαι γιατί λένε ότι είσαι ακριβός. Ότι με το μισθό σου, μπορεί να πάρει 2 και 3 νέους και να τους δίνει ψίχουλα. Σκέφτεσαι την εθελούσια. Μην παραιτείσαι. Μην το αποδεχτείς σαν φυσιολογικό. Βγες μπροστά και εσύ.

Καλή επιτυχία και καλή μας δύναμη!

ένας από τους περίπου 5500 επινοικιαζόμενους του ΟΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: