Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019

Εκλογές στο νοσοκομείο «Γεννηματάς»

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΩΤΗΡΕΣ
ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ
ΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΕΥΣΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Χρόνια τώρα η κατάσταση τόσο στο νοσοκομείο μας όσο και γενικά, πάει από το κακό στο χειρότερο. Ούτε η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά ούτε και η επάνοδος της ΝΔ στην κυβέρνηση προμηνύει κάτι καλό για εμάς. Απεναντίας, η επίθεση στα δικαιώματά μας συνεχίζεται και εντείνεται. Από τους πρώτους κιόλας μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ μας δείχνει τα δόντια της. «Νόμος και τάξη», καταστολή των αγώνων, φασιστικοποίηση της δημόσιας και πολιτικής ζωής, γη και ύδωρ στο ντόπιο και ξένο κεφάλαιο.

Με το πρόσφατο αντεργατικό τερατούργημα που ψήφισε για να αυξήσει κι άλλο τα κέρδη του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, καταργεί ό,τι έχει απομείνει από τις συλλογικές συμβάσεις και επιβάλλει ασφυκτικό έλεγχο στα σωματεία (δημόσιου και ιδιωτικού τομέα) για να στερήσει από τους εργαζόμενους κάθε δυνατότητα αγωνιστικής διεκδίκησης, χτυπώντας ιδιαίτερα το δικαίωμα στην απεργία. Ηλεκτρονικό φακέλωμα σωματείων και εργαζόμενων και ηλεκτρονικές ψηφοφορίες (χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση), γίνονται για να δέσουν χειροπόδαρα τους εργαζόμενους και να μην μπορούν να αντιδράσουν στην αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική.


Ιδιαίτερα στο χώρο της περίθαλψης: 

  • Η έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων (παρ' όλο που κάθε τρεις και λίγο προκηρύξεις ακούμε αλλά εργαζόμενους δεν βλέπουμε), οδηγεί στην εντατικοποίηση των ρυθμών δουλειάς μας και τη χειροτέρευση των συνθηκών περίθαλψης του λαού.
  • Οι εργαζόμενοι με ελαστικές μορφές εργασίας (επικουρικοί, συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ-ΚΕΛΠΝΟ-ΕΣΠΑ, εργολαβικοί κ.ά.) όχι μόνο αυξάνονται συνεχώς χτυπώντας το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά είναι χρόνια τώρα σε μία ιδιότυπη ομηρία και αντί να μονιμοποιηθούν οδεύουν προς απόλυση.
  • Για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Ο στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωσή του σε κάποιους κλάδους και η κατάργησή του σε κάποιους άλλους. Πρέπει να παλέψουμε για το χαρακτηρισμό του νοσοκομείου ως ανθυγιεινού χώρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή αύξηση μισθών, αύξηση συντάξεων, μείωση ωρών εργασίας, λιγότερα χρόνια δουλειάς για σύνταξη, μέτρα ασφάλειας και προστασίας.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, 
Για άλλη μια φορά θα έρθουν οι γνωστές παρατάξεις (της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ) να μας υποσχεθούν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν για εμάς. Όμως θα μας ξεχάσουν και πάλι για τα επόμενα 2 χρόνια, για να μας ξαναθυμηθούν στις επόμενες εκλογές. Πολλοί συνάδελφοι θα πλαισιώσουν τα ψηφοδέλτιά τους προσδοκώντας προσωπικά οφέλη. Όμως όλα αυτά δεν είναι συνδικαλισμός, είναι δυσφήμιση του συνδικαλισμού. Κάτι που κάνουν χρόνια τώρα οι κυρίαρχες παρατάξεις σε ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΡΜΑ) που καλλιεργούν τη μοιρολατρία, την ηττοπάθεια και την ανάθεση. Αφήνουν τα αντεργατικά νομοσχέδια να ψηφίζονται, χωρίς να προκηρύσσουν ούτε καν τις απεργίες – τουφεκιές του προηγούμενου διαστήματος και κατηγορούν τους εργαζόμενους που δεν ακολουθούν τα κακόγουστα σόου της ΠΟΕΔΗΝ, ότι είναι υπεύθυνοι για τη μοίρα τους.

Όμως οι εργαζόμενοι ξέρουμε καλά πως μόνο με μαζικούς, οργανωμένους και ανυποχώρητους αγώνες μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας. Πρέπει να ξεπεράσουμε την απογοήτευση που δημιούργησαν οι αυταπάτες και οι νέες ψεύτικες υποσχέσεις και να πιάσουμε ξανά το νήμα των αγώνων.

Αγώνων που δεν θέλουν οι κυρίαρχες παρατάξεις του σωματείου μας (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΟΡΑΜΑ) αλλά και οι νεοφώτιστοι, δήθεν ανεξάρτητοι «Συνάδελφοι στ’ αλήθεια», γιατί μόνο οι αγώνες μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο και προοπτική για όλους μας.

Ευθύνες όμως για την άσχημη κατάσταση του εργατικού κινήματος έχουν και οι παρατάξεις που «πίνουν νερό» στο όνομα των αγώνων. Η διάσπαση των εργαζόμενων σε διαφορετικές πλατείες, η άρνηση της κοινής δράσης αν δεν συμφωνεί κανείς 100% με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ, οι εικονικοί και όχι οι πραγματικοί αγώνες (μάζεμα ψηφισμάτων σωματείων για ενίσχυση προτάσεων νόμων του ΚΚΕ στη βουλή, αντί για απεργίες και διαδηλώσεις), δεν βοηθούν στη δημιουργία κινήματος.

Στην ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η λογική των λεγόμενων μεταβατικών προγραμμάτων, πανάκεια για τις δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, που αναγνωρίζουν το χρέος της αστικής τάξης σαν δικό μας ζητώντας τη διαγραφή του, νομίζουν ότι μπορούν να εθνικοποιηθούν οι τράπεζες σε συνθήκες κυριαρχίας του κεφαλαίου και να έχουν τον έλεγχο των μεγάλων επιχειρήσεων οι εργαζόμενοι ενώ η αστική τάξη έχει την πολιτική εξουσία.

Καμία εμπιστοσύνη στους «ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤ’ ΑΛΗΘΕΙΑ», που προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά νερά, εμφανιζόμενοι ως δήθεν ανεξάρτητοι και ακομμάτιστοι, ενώ είναι πλήρως εξαρτημένοι από το σύστημα και πολιτική του.

Εμείς στην ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ακράδαντα πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν σωτήρες, μόνο οι ίδιοι με τους αγώνες μας μπορούμε να βάλουμε τέλος στην επίθεση και να καλυτερεύσουμε τη ζωή μας. Οι συνδικαλιστές που χρειαζόμαστε δεν θα είναι τύπου Ρομπέν των δασών ή Ζορό που θα καθαρίζουν «για εμάς χωρίς εμάς», αλλά αγωνιστές που θα πρωτοστατούν, θα εμπνέουν και θα καθοδηγούν σωστά τους εργαζόμενους στους αγώνες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης, ΕΕ, κεφαλαίου. Ο μόνος ελπιδοφόρος δρόμος είναι οι δικοί μας μαζικοί συλλογικοί αγώνες για την ανατροπή της πολιτικής της εξάρτησης, της λιτότητας και της κρατικής τρομοκρατίας.

Δεν θέλουμε απλά να μας ψηφίσετε, θέλουμε να παλέψουμε μαζί για:

  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΣΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΕΙΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. 
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΑΞΙΚΟ, ΟΡΓΑΝΟ ΠΑΛΗΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ



ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ   ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: