Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2019

Απόλυση 32(!) καθαριστριών στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

 ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ! 
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! 

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας αποφάσισε να μην ανανεώσει για το 2020 τη σύμβαση των 32 εργαζόμενων στην καθαριότητα και να δώσει την «καθαριότητα» σε εργολάβο, στέλνοντάς τους στον Καιάδα της ανεργίας. 

Οι συμβασιούχοι αντιμετωπίζονται σαν εργαζόμενοι 2ης κατηγορίας. Δουλεύουν υπό καθεστώς ομηρίας, μιας και μετά το πέρας της σύμβασής τους, έρχονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο της μη ανανέωσης της σύμβασης, δηλαδή την απόλυση. 


Για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται πως οι Πρυτανείες αποτελούν όργανα προώθησης και εξειδίκευσης της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις σχολές. Της πολιτικής που εφάρμοζε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και που τώρα συνεχίζει η κυβέρνηση της ΝΔ. Των απολύσεων, της φτώχειας, της φασιστικοποίησης, των ταξικών φραγμών στην εκπαίδευση. 

Μιας πολιτικής που προκειμένου να ενισχύσει την εκμετάλλευση και την καταπίεση της εργατικής τάξης και των εργαζόμενων, προς όφελος του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, διαμορφώνει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα. Βάζει στο στόχαστρο και αμφισβητεί ανοιχτά το δικαίωμα στη δουλειά. Ανεργία, ανασφάλιστη και απλήρωτη εργασία, ελαστικά ωράρια, ελαστικές σχέσεις εργασίας, τσάκισμα των συλλογικών συμβάσεων, αναίρεση εργασιακών δικαιωμάτων, κατάργηση της μονιμότητας και άλλα. 

Προκειμένου να τα επιβάλλουν όλα αυτά, θα πρέπει οι εργαζόμενοι να είναι υποταγμένοι στις διαθέσεις τους. Γιατί ο κόσμος της δουλειάς, μόνο μέσα από την οργανωμένη πάλη του, μπορεί να κατακτήσει τα δικαιώματά του. Για αυτό και θέλουν να χτυπήσουν τα σωματεία και τους συλλόγους, προωθώντας μια σειρά από μέτρα που στοχεύουν στην εδραίωση της κρατικής παρέμβασης και του ασφυκτικού ελέγχου στα σωματεία, ώστε να πάψουν αυτά να αποτελούν όπλα διεκδίκησης των εργαζομένων. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους φοιτητές και το λαό της πόλης μας, να καταγγείλουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις απολύσεις των καθαριστριών, το μπάσιμο εργολάβων στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και να σταθούν αλληλέγγυοι στον δίκαιο αγώνα τους για το δικαίωμα στη δουλειά και τη ζωή. 


Νίκη στον αγώνα των καθαριστριών! 
Καμιά απόλυση - Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους 
Αντίσταση στην επίθεση κυβέρνησης - κεφαλαίου - ιμπεριαλιστών 
Πάλη για δουλειά - σπουδές - ελευθερίες - ζωή με δικαιώματα


Δεν υπάρχουν σχόλια: