Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016

Η τρομοκρατία στις νοσηλεύτριες του αναισθησιολογικού στο ΚΑΤ δε θα περάσει!

Το νοσηλευτικό αναισθησιολογικό του νοσοκομείου μετά από απόφαση συνέλευσης των εργαζομένων του νοσοκομείου που διενεργήθηκε προ μηνός αποφάσισε την έναρξη κινητοποίησης στις 17 Οκτωβρίου. Απαίτησε να δουλεύει όπως ορίζει ο νόμος για την ασφαλή χορήγηση αναισθησίας -μια νοσηλεύτρια ανά αίθουσα. Ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι οι συναδέλφισσες κράτησαν ενιαία στάση με αποτέλεσμα να ασκηθεί πίεση στη διοίκηση δεδομένου ότι ελλείψει νοσηλευτικού δεν μπορούν να λειτουργήσουν όλες οι αίθουσες. Να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη κινητοποίησης είχαν σταλεί αναφορές σε σχέση με την κατάσταση σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (διοίκηση, διευθύνουσα, και προς όλους τους θεσμικούς παράγοντες) από το σωματείο Σύσσωμοι οι εμπλεκόμενοι φορείς απάντησαν εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να προσληφθεί προσωπικό και ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να δουλεύουν με αυτούς τους ρυθμούς. Επίσης στην προειδοποίηση του προσωπικού ότι θα ξεκινήσουν κινητοποίηση όλοι έκαναν ότι δεν ακούγαν.

Στις 17 Οκτωβρίου λοιπόν φάνηκε το πραγματικό πρόσωπο του καθένα. Η τρομοκρατία που ασκήθηκε από πολλές πλευρές ήταν ανεκδιήγητη. Αναφορές για παρακώλυση της λειτουργίας του χειρουργείου, απειλές για αναφορά για άρνηση καθήκοντος και ο κατάλογος δεν έχει τέλος. Οι αναφορές , οι απειλές και η τρομοκρατία ερχόταν από συναδέλφους γιατρούς και από θεσμικούς παράγοντες. Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ότι δεν έχουμε όλοι τον ίδιο καημό σε αυτό το νοσοκομείο. Κάποιοι θεωρούν το χώρο του χειρουργείου προσωπικό τους «σπίτι» και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι «να βγαίνει η δουλειά» ανεξάρτητα αν αυτό μπορεί να κοστίσει στην ασφάλεια του ασθενούς ,ανεξάρτητα αν αυτό κοστίζει σε ρεπό του προσωπικού ( να σημειωθεί ότι και οι νοσηλευτές του κάτω χειρουργείου έχουν χρεωστούμενα ρεπό χρόνων).

Παρά την τρομοκρατία ωστόσο οι συναδέλφισσες του αναισθησιολογικού συνεχίζουν. Ενδεικτικό του πόσο η πίεση που ασκείται ΜΟΝΟ με τις κινητοποιήσεις έχει αποτέλεσμα είναι το γεγονός ότι δυο συνάδελφοι μετά από μια εβδομάδα ήρθαν στο αναισθησιολογικό.

Πρέπει να τονιστούν τέλος δύο πράγματα: Πρώτον ότι δεν αποτελεί λύση να αποσπούν άτομα από άλλα τμήματα για να καλυφθεί κάποιο συγκεκριμένο τμήμα.. Ο αγώνας θα πρέπει να είναι κοινός για να αναδειχθεί το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού σε όλο το νοσοκομείο. Η κίνηση του νοσηλευτικού αναισθησιολογικού δείχνει σε όλους τους συναδέλφους το δρόμο. Μόνο με πίεση μπορούμε να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας, μόνο με αποφασιστικότητα και συνέπεια και με το κεφάλι ψηλά μπορούμε να απαντήσουμε στην τρομοκρατία και στις απειλές


Να στελεχωθεί το αναισθησιολογικό άμεσα με προσωπικό όπως και όλα τα τμήματα που λειτουργούν οριακά εδώ και χρόνια
Μαζικές προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ προσωπικού.
Όλοι στη συνέλευση στη μια την Τρίτη 25-10-2016
Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο προαύλιο του νοσοκομείου στις 8 π.μ. στις 3-11 στη πανελλαδική στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΠΟΕΔΗΝ.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: