Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Οι πραγματικές ανάγκες των εργαζόμενων και ο εκφυλισμός της ΠΟΕΔΗΝ

   Άλλο ένα κακόγουστο σόου βαφτίστηκε αγώνας, από αυτούς που χρόνια τώρα κάνουν ότι μπορούν για να μην γίνουν πραγματικοί αγώνες, για να μην αλλάξουν οι συσχετισμοί και να μην αρχίσουν οι εργαζόμενοι να πετυχαίνουν μικρές ή μεγαλύτερες νίκες ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης –ΕΕ- ΔΝΤ.
Στις 6/10 η ΠΟΕΔΗΝ , η ομοσπονδία των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, κήρυξε 24 ωρη απεργία για την επαρχία και 4 ωρη στάση εργασίας (7 ως 11πμ) για την αττική, για να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο «καραβάνι υγείας της Αθήνας» μετά την «τεράστια επιτυχία» του αντίστοιχου της Θεσσαλονίκης, που έγινε μια μέρα πριν την ΔΕΘ.
Δύο άμαξες με μαύρα άλογα και ένα αγροτικό αυτοκίνητο ξεκίνησαν περίπου στις 8 π.μ. από το ΕΚΑΒ για να φτάσουν γύρω στις 11 πμ στο Υπουργείο Υγείας περνώντας μπροστά από πολλά νοσοκομεία. Ακολουθούσαν λίγες εκατοντάδες εργαζόμενοι
Για όσους δεν καταλαβαίνουν εύκολα τα «μεγάλα νοήματα» οι άμαξες δείχνουν ότι πηγαίνουμε προς το μεσαίωνα ενώ το αγροτικό ονομάστηκε κάμπριο ασθενοφόρο Πολάκη. Κάμερες σε απευθείας σύνδεση με πρωινές εκπομπές αποθανάτισαν το γεγονός. Τι άλλο να κάνει μια συνδικαλιστική ηγεσία για να «ξεκουνήσει» τους εργαζόμενους από τους καναπέδες; Μετά τις λύρες και τις μαντινάδες έξω από το Υπουργείο είναι ένα ακόμα πιο «δυνατό χτύπημα» στην ηγεσία του υπουργείου υγείας. Οι εργαζόμενοι είναι βέβαιο ότι αν καλούνταν σε ένα ουσιαστικό αγώνα και όχι στις «ανέξοδες φιέστες» της ΠΟΕΔΗΝ θα ανταποκρινόντουσαν.
Αν άκουγε κανείς τον υφυπουργό υγείας  Πολάκη να μιλάει στην κρατική τηλεόραση για τις προκηρύξεις που είναι σε εξέλιξη και τους εργαζόμενους που θα έρθουν στα νοσοκομεία θα φώναζε «φτάνει! όχι άλλοι γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικοί στα νοσοκομεία. Ούτε άλλη χρηματοδότηση. Ξεχείλισαν τα ταμεία!». Προσπαθούν να μας κοροϊδέψουν , λες και δε δουλεύουμε στα νοσοκομεία και δε βλέπουμε τι γίνεται. Αν η κατάσταση δεν ήταν για κλάματα θα ήταν για γέλια.
Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που αντί να καταργήσει τα δύο μνημόνια έφερε και τρίτο, αντί να δώσει αυξήσεις μείωσε επιπλέον τους μισθούς με το νέο μισθολόγιο , αύξησε τα όρια συνταξιοδότησης, μείωσε επικουρικές συντάξεις και εφ άπαξ, αύξησε την άμεση και έμμεση φορολογία, τα κάθε είδους χαράτσια και τώρα ετοιμάζει νέα επίθεση στα εργασιακά δικαιώματα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα χτυπώντας την οργάνωση, τον συνδικαλισμό και την απεργία γιατί ξέρει πολύ καλά ότι η αντεργατική της πολιτική γεννά αντιστάσεις . Αυτές τις αντιστάσεις δεν θα μπορεί πάντα να τις αποπροσανατολίζει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ που αντικειμενικός της σκοπός είναι να φθείρει εκλογικά την κυβέρνηση για να επανέλθουν δριμύτεροι οι προηγούμενοι κυβερνώντες. Ιδιαίτερα όμως λυπηρό είναι και το γεγονός ότι οι αριστερές  συνδικαλιστικές παρατάξεις αντί να κοντραριστούν με αυτή την ηγεσία την ακολουθούν και καμία φόρα την βγάζουν από τη δύσκολη θέση με τις προτάσεις τους.
 Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να παλέψουν για καλύτερες συνθήκες ζωής και δουλειάς . Τότε τα σόου μιας συμβιβασμένης και υποταγμένης συνδικαλιστικής ηγεσίας δεν θα έχουν καμία πέραση γιατί θα μιλάνε οι πραγματικοί μαζικοί αγώνες των ίδιων των εργαζόμενων.

Ταξική πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: