Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Αύξηση κοροϊδία του κατώτατου μισθού!

 Με μαζικούς αγώνες να διεκδικήσουμε πραγματικές αυξήσεις και ΣΣΕ!


Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση καλεί το λαό και τους εργαζόμενους να ζήσουν με ψίχουλα! Η αύξηση κοροϊδία του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ από 1η Απριλίου είναι κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες της εργοδοσίας και καμία σχέση δεν έχει με τις λαϊκές ανάγκες! 

Όσο και αν προσπαθεί η κυβέρνηση, προεκλογικά και κάτω από την πίεση των μαζικών λαϊκών κινητοποιήσεων να αντιστρέψει το κλίμα, η πραγματικότητα είναι μια. Ο μισθός δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις βασικές ανάγκες! 

Η ανακοίνωση για την αύξηση του κατώτατου μισθού βρίσκει τους εργαζόμενους να στενάζουν κάτω από το βάρος της ακρίβειας και των ανατιμήσεων. Την ίδια στιγμή που ο μισθός τελειώνει από τις 15 του μήνα και οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά ξεπερνούν ακόμα και το 20%, η κυβέρνηση τολμά να μιλά για γενναία αύξηση! 

Είναι ξεκάθαρο - όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο - ότι αυτή η αύξηση δεν είναι παρά μια κοροϊδία. Έρχεται σε συνέχεια των κάθε λογής ψίχουλων που προώθησε το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση, προκειμένου να διαχειριστεί την φτώχεια και την εξαθλίωση στην οποία έχει βυθίσει τον λαό. 

Για ακόμα μια φορά καλούν το λαό να προσαρμοστεί στις αντοχές της οικονομίας. Άλλωστε η ίδια η κυβέρνηση διαβεβαίωσε ντόπια και ξένα αφεντικά ότι πρόκειται για λελογισμένη αύξηση, η οποία «βρίσκεται μέσα στις αντοχές των επιχειρήσεων». Μας καλούν να βάλουμε πλάτη, καλλιεργώντας αυταπάτες για τις καλύτερες μέρες που τάχα θα έρθουν μαζί με την πολυπόθητη «ανάπτυξη».

Ο λαός και οι εργαζόμενοι όμως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από εκείνους που τους έχουν οδηγήσει στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Από εκείνους που ψήφισαν όλα αυτά τα χρόνια όλα το αντεργατικό οπλοστάσιο, λύνοντας τα χέρια στην εργοδοσία για να μπορεί να εντείνει την εκμετάλλευση. Είναι οι ίδιοι που τους ξυλοφορτώνουν όταν τολμούν να σηκώσουν κεφάλι και να διεκδικήσουν τη ζωή και το δίκιο τους.  Οι ίδιοι που τους δολοφονούν στο βωμό του κέρδους του κεφαλαίου.

Το ζήτημα των αυξήσεων στους μισθούς αποτελεί ζήτημα συλλογικής πάλης των ίδιων των εργαζομένων. Δεν είναι τυχαίο ότι η ανυπαρξία ΣΣΕ - ως αποτέλεσμα της αντεργατικής επίθεσης όλα αυτά τα χρόνια - έχει στερήσει από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να διεκδικήσουν συλλογικά  αυξήσεις, με αποτέλεσμα να επιβιώνουν με τα ψίχουλα του κατώτατου μισθού. Για αυτό είναι ζωτικής σημασίας ο αγώνας για Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που θα εξασφαλίζουν πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, οι οποίες να καλύπτουν το κόστος ζωής. Για αυτό είναι αναγκαία η πάλη ενάντια στην αντεργατική πολιτική, μέσα από τα σωματεία, σε κάθε χώρο δουλειάς! 

Καμία κάλπη δεν θα δώσει τη λύση όσο και αν πληθαίνουν οι επίδοξοι σωτήρες!
Λαός, εργαζόμενοι και νεολαία να παραμείνουν στο δρόμο! Μόνο έτσι μπορούν να διεκδικήσουν τη ζωή και τα δικαιώματα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: