Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

Χωρίς δουλειά έμειναν 700 εργαζόμενοι σε ξενοδοχείο στην Κω

 


Ο ξενοδοχειακός όμιλος Κυπριώτη στην Κω αποφάσισε να μη λειτουργήσει τη σεζόν 2021 και  πετάει στον καιάδα της ανεργίας 700 εργαζόμενους!

Για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται πως για το μεγάλο κεφάλαιο και την εργοδοσία η διασφάλιση του κέρδους ή η προστασία τους από τη χασούρα «μετράει» πιο πολύ από το δικαίωμα στη δουλειά των εργαζόμενων.

Κλείνουν για τη σεζόν γιατί για αυτούς μπορεί να αποτελούσε χασούρα ή απλά να μην έβγαζαν τόσο όσα θα ήθελαν! Αυτό όμως για τους εργαζόμενους σημαίνει ανεργία και φτώχεια!

Η πανδημία, μέσα σε όλα, αποτέλεσε και την αιτία και την αφορμή προκειμένου η εργοδοσία να ξεσαλώσει. Εργαζόμενοι του κλάδου  παραμένουν σε καθεστώς αναστολής-ανεργίας και για 2η σεζόν, άλλοι απολύονται  ενώ όσοι εργάζονται  δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα χωρίς εργασιακά δικαιώματα – και πλέον και με το νόμο, σύμφωνα και  με το νέο αντεργατικό τερατούργημα του Χατζηδάκη!

Παρά τις δήθεν υποσχέσεις  της κυβέρνησης της ΝΔ για «έκρηξη ανάπτυξης» το καλοκαίρι του 2021, οι εργαζόμενοι του τουρισμού-επισιτισμού βρίσκονται για ακόμη μια φορά με την πλάτη στον τοίχο.

Να μην τους περάσει!

Μόνη διέξοδο για τους εργαζόμενους αποτελεί η δική τους πάλη. Η αντίσταση στην εργασιακή βαρβαρότητα και στις απολύσεις. Η διεκδίκηση δουλειάς με δικαιώματα.

 

Εξασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων, με όλα τα υγειονομικά μέτρα και μέσα προστασίας!

Κανένας εργαζόμενος  χωρίς δουλειά!

Αγώνας ενάντια στις αντεργατικές μεθοδεύσεις!

Οργάνωση και αντίσταση για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής!

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: