Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΗ: Να δυναμώσουμε το απεργιακό μέτωπο για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΗ

Να δυναμώσουμε το απεργιακό μέτωπο για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα

Η Ταξική Πορεία χαιρετίζει τους χιλιάδες εργαζόμενους και τη νεολαία, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς που απέργησαν και διαδήλωσαν στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Χαιρετίζει τους συναγωνιστές και φίλους που πλαισίωσαν τα μπλοκ της Ταξικής Πορείας.

Η σημερινή απεργία απέδειξε ότι υπάρχουνε δυνατότητες μαζικής λαϊκής κινητοποίησης, ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουνε καθόλου πεισθεί από τον καθημερινό βομβαρδισμό προπαγάνδας που διεξάγει ο υπουργός Εργασίας μέσα από τα ΜΜΕ. Η σημερινή απεργία απέδειξε ότι υπάρχει μια σημαντική μάζα εργαζομένων και νεολαίας αποφασισμένη να βαδίσει στο δρόμο του αγώνα ενάντια στη σύγχρονη σκλαβιά που φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη, και την πολιτική κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ. Ήτανε απάντηση ενάντια σε όλα τα «παπαγαλάκια» που βλέπουνε ότι «αντιδρά μια μικρή μειοψηφία». Μικρή μειοψηφία είναι οι εκμεταλλευτές.


Ταυτόχρονα, η σημερινή μαζική απεργία ήτανε μια πρώτης τάξης απάντηση σε όλους αυτούς που λένε ότι οι «εργαζόμενοι δεν μπορούνε». Απέδειξε ότι οι διαθέσεις υπάρχουν, αλλά τις καταπνίγει η κυριαρχία των αστικών και ρεφορμιστικών ηγεσιών. Όλοι αυτοί που, σε συνεννόηση, ακύρωσαν την απεργία της 3ης Ιούνη και τώρα εμφανίζουνε την απεργία ως «επιτυχία» τους, έχουνε βαριές ευθύνες γιατί δεν άφησαν να εκδηλωθεί σε όλη της την έκταση η αγωνιστική διάθεση. Είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ότι το αρχικό μούδιασμα από την ακύρωση των αποφάσεων των μαζικών φορέων δεν ακύρωσε και το ίδιο το απεργιακό κλίμα που επέμεινε να εκφραστεί στο δρόμο. Αυτό το απεργιακό κλίμα, η άρνηση του λαού να αποδεχθεί τις συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα που αποτυπώνεται καθημερινά στις παρεμβάσεις, αποτελεί «πρώτη ύλη» για τη συνέχιση του αγώνα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επικρατήσει ξανά η «αναμονή» και η αποκλιμάκωση. Τα σωματεία πρέπει άμεσα, χωρίς καθυστέρηση, να ορίσουν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Να πυκνώσουνε οι παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, οι ενημερώσεις, οι μαζικές δράσεις, χωρίς αναμονή για τις αστικές-ρεφορμιστικές ηγεσίες. Να μαζικοποιηθεί μέσα στο εργατικό κίνημα η γραμμή της αναμέτρησης με την αντεργατική πολιτική, να μπούνε νέοι αγωνιστές στις γραμμές της. Να δυναμώσουμε το απεργιακό μέτωπο για να ανατραπεί το αντεργατικό τερατούργημα. ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ.

Πέμπτη 10 Ιούνη 2021

Δεν υπάρχουν σχόλια: