Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την προσπάθεια της COSCO να σπάσει την απεργία

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει την προσπάθεια της εργοδοσίας (COSCO - εργολάβοι), σε συνεργασία με τα εργοδοτικά σωματεία (Ένωση Λιμενεργατών ΟΛΠ και ΟΜΥΛΕ) να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό και να τον βάλει κρυφά από άλλη πύλη (Γ2 Ιχθυόσκαλα). Η περιφρούρηση της απεργίας κατάφερε να αποτρέψει αυτή την προσπάθεια με επιτυχία.

Αυτή η προσπάθεια αποτελεί ακόμη μια επιθετική κίνηση από την εργοδοσία απέναντι στους εργαζόμενους, μία κίνηση που έρχεται και δένει με το αντιδραστικό πλαίσιο που προωθείται όλο το προηγούμενο διάστημα από Κυβέρνηση-εργοδοσία. Με διώξεις μελών της ΕΝΕΔΕΠ, με τραμπουκισμούς, στήσιμο και προώθηση του εργοδοτικού συνδικαλισμού και για ακόμη μια φορά με προσπάθεια καταστολής της απεργίας, η εργοδοσία προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εργάτες. Και αυτό, γιατί ο τρόμος και ο φόβος της είναι η οργάνωση και η αντίσταση των εργαζομένων.

Ο μοναδικός δρόμος για δουλειά με δικαιώματα και για αξιοπρεπή ζωή είναι ο δρόμος του αγώνα. Οι εργάτες στην COSCO έχουν ανάγκη να συγκροτήσουν τις δυνάμεις τους ενάντια σε αυτές τις κινήσεις και να παλέψουν για τα δικαιώματά τους. Να βρεθούν μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και τον λαό της περιοχής, ώστε να παλέψουν από κοινού για τα κοινά τους προβλήματα. Αυτή την κατεύθυνση προωθούμε κι εμείς, με την αλληλεγγύη μας στους εργάτες της COSCO.

Δεν υπάρχουν σχόλια: