Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Με στόχο να πτοηθούν οι εργαζόμενοι που κινητοποιούνται


Μια ημέρα πριν την Πανελλαδική Ημέρα Δράσης των εργαζομένων με πεντάμηνες συμβάσεις στους δήμους και τη συνάντησή της μαζί τους, η Αναπληρώτρια Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνια Αντωνοπούλου, φρόντισε να χαρακτηρίσει «νομικά ανέφικτη» την παράταση της χρονικής διάρκειας των συμβάσεων των απασχολούμενων του τρέχοντος Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας. Έτσι, 50.000 εργαζόμενοι θα ξαναβγούν στην ανεργία.

Επιπλέον, στο αίτημα και αρκετών δήμων τα επόμενα αντίστοιχα προγράμματα να είναι μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας, φρόντισε να δηλώσει ότι για να γίνει κάτι τέτοιο ότι θα πρέπει να πάρει το ΟΚ από την τρόικα.


Είναι παραπάνω φανερός ο εμπαιγμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σε ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα όπως η ανεργία και η κάλυψη πάγιων θέσεων εργασίας στους δήμους. Ενώ το προηγούμενο διάστημα διαβεβαίωνε τα αρμόδια όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΚΕΔΕ και ΠΟΕ ΟΤΑ), καθώς και το Συντονιστικό Αγώνα Εργαζόμενων Στα Πεντάμηνα ότι θα παραταθούν οι συμβάσεις και ότι η απόφαση θα έβγαινε από μέρα σε μέρα, έκανε το ακριβώς αντίθετο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες

Ούτε θα πτοηθούμε, ούτε θα δείξουμε «κατανόηση» στα αδιέξοδα της κυβέρνησης που επέλεξε να υποταχτεί και να προωθήσει τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές των μνημονίων. Η απάντησή μας δεν μπορεί να είναι άλλη από το δυνάμωμα του αγώνα μας!

Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζομένους να κατέβουν μαζί μας στη συγκέντρωση που διοργανώνουμε αύριο Πέμπτη 26/11, στις 11.30 π.μ., στην Ομόνοια, καθώς και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις σε άλλες πόλεις της χώρας (Θεσσαλονίκη: 11.30 π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης).

Παλεύουμε για την παραμονή μας στην εργασία, για πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με ίσα εργασιακά δικαιώματα.

Παλεύουμε για την κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής εργασίας. Θέλουμε δουλειά και όχι ανεργία. Θέλουμε δουλειά και όχι ελεημοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: