Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Ξέρουμε ότι οι διοικήσεις δεν μένουν αμέτοχες στις εκλογικές διαδικασίες των εργαζόμενων. Με χίλιους τρόπους βοηθούν τις κυβερνητικές παρατάξεις να κερδίσουν ψήφους, οι οποίες βέβαια με τη σειρά τους ανταποδείδουν κάνοντας ό,τι μπορούν για να κρατούν τον κόσμο σε κινηματική καταστολή. Το ένα χέρι νίβει τ' άλλο...

Όμως στις εκλογές του ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ το κακό παράγινε. Η αναπληρώτρια διοικήτρια της ΥΠΕ Γ. Νταβώνη, που εργαζόταν στο νοσοκομείο μέχρι πριν τρία χρόνια (οπότε και διορίστηκε διοικήτρια) ψήφισε στις εκλογές του σωματείου, παρ' όλο που δεν ήταν γραμμένη στους εκλογικούς καταλόγους. Πώς τα κατάφερε; Παραβιάζοντας τρία τουλάχιστον άρθρα του καταστατικού, και υποσχόμενη ότι θα πληρώσει συνδρομή στο σύλλογο. Ω ΤΙ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος ψηφίζει ξέροντας πολύ καλά πως δεν έχει το δικαίωμα (σα συνδικαλίστρια που ήταν). Η παράταξη που πήρε την ψήφο που επίσης εμφανίζεται σα δημοκρατική κι ανεξάρτητη δε βλέπει τίποτα το μεμπτό στην όλη υπόθεση, όπως και η εφορευτική επιτροπή, μαζί με τους δικαστικούς αντιπροσώπους στους οποίους κάναμε ένσταση εγκυρότητας των εκλογών όλες οι άλλες παρατάξεις, αμέσως μόλις αντιληφθήκαμε το γεγονός.

Τι κι αν η κ. Νταβώνη δεν είναι εργαζόμενη;

Τι κι αν είναι διορισμένη εκπρόσωπος της εργοδοσίας μας;

Τι κι αν δεν πλήρωσε ούτε καν συνδρομή, όπως πρέπει να κάνει ο καθένας από μας;

Αν είναι να κερδίσει ψήφους η ΔΑΚΕ, όλα επιτρέπονται...


Συνάδερφοι, συναδέρφισσες,

Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να ξεπεράσουμε τις συγκεκριμένες παρατάξεις, που μετέτρεψαν τον συνδικαλισμό σε συνδιαλλαγή, που διέλυσαν τα σωματεία, που δε νοιάζονται για τίποτε άλλο πέρα από τα προσωπικά τους συμφέροντα.

Να παλέψουμε για σωματεία - όργανα πάλης στα χέρια μας.


ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: