Τρίτη 15 Μαρτίου 2022

Ενημέρωση από τη σύσκεψη 12/3 της «Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του 4808/2021 & την περιφρούρηση των συνδικαλιστικών ελευθεριών

Πραγματοποιήθηκε η δεύτερη προγραμματισμένη συνάντηση της Πρωτοβουλίας για την κατάργηση του ν.4808/2021 το Σάββατο 12 Μαρτίου στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Σε αυτήν έγινε απολογισμός δράσης, συζητήθηκαν τα βασικά εργατικά ζητήματα που αναδεικνύονται την τρέχουσα περίοδο και αποφασίστηκαν οι επόμενες κινήσεις και τέλος, αναδείχτηκε συντονιστική επιτροπή. Αναλυτικότερα:

1. Έγινε αναφορά στον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε η συγκρότηση της Πρωτοβουλίας, ώστε να επανέλθει το ζήτημα του νόμου Χατζηδάκη στην εργατική ατζέντα και να αναδειχτεί η κατεύθυνση ανατροπής του. Έγινε απολογισμός της παρέμβασης στην απεργία στο λιμάνι της COSCO στις 7/2, της εργατικής διαδήλωσης που διοργανώθηκε στις 12/2 και της συμμετοχής της στην αντίστοιχη κινητοποίηση που ακολούθησε στις 22/2.

2. Συζητήθηκε η επικείμενη εξέταση από το ΣτΕ στις 29/3 της προσφυγής του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και άλλων εργατικών οργανώσεων κατά του νόμου 4808/21 και της υπουργικής απόφασης Χατζηδάκη. Χωρίς αυταπάτες για το κατά πόσο η αστική δικαιοσύνη θα υπερασπιστεί τα εργατικά συμφέροντα και θα προστατέψει τα σωματεία και τη συνδικαλιστική δράση από τον αδυσώπητο πόλεμο εναντίον τους από την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την εργοδοσία, την ημέρα αυτή οι εργατικές δυνάμεις πρέπει να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και να δηλώσουν ότι ο νόμος Χατζηδάκη πρέπει να καταργηθεί και αυτό θα γίνει με τη δράση και τον αγώνα τους και όχι με τα νομικά μέσα που παρέχονται από το αστικό κράτος προσχηματικά. 

Αποφασίστηκε η πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο χώρο την ημέρα εκείνη και ώρα που θα ανακοινωθεί, την οποία η Πρωτοβουλία καλεί να στηρίξουν μαζικά όλες οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, σωματεία, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες, αγωνιστές και αγωνίστριες, προκειμένου να δοθεί ένα ακόμα μήνυμα αποφασιστικότητας για την κατάργηση/ανατροπή του αντεργατικού, αντισυνδικαλιστικού νομοθετήματος.

3. Συζητήθηκε η ανακοινωμένη γενική απεργία στις 6/4 και αποφασίστηκε η συμμετοχή της Πρωτοβουλίας σε αυτή, για την οποία θα εκδοθεί ξεχωριστή ιδιαίτερη ανακοίνωση.

4. Αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδηλώσεων για το νόμο Χατζηδάκη σε γειτονικές με τη συνεργασία εργατικών σχημάτων και συλλογικοτήτων, για τις οποίες θα ακολουθήσουν νέες συγκεκριμένες ανακοινώσεις με τις απαραίτητες λεπτομέρειες.

5. Αποφασίστηκε η συστηματική πραγματοποίηση επαφών με σωματεία και συνδικαλιστές για συντονισμό της δράσης με επίκεντρο το νόμο Χατζηδάκη.

6. Αναδείχτηκε συντονιστική επιτροπή.

https://protovoulia4808.blogspot.com/2022/03/123-48082021.html



Δεν υπάρχουν σχόλια: