Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών σε Αθήνα και παραρτήματα (Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, Λάρισα)

Στην Αθήνα οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν 28-29-30 Νοέμβρη 
Στα παραρτήματα (Ηράκλειο, Χανιά, Πάτρα, Λάρισα) την
Κυριακή 28 Νοέμβρη

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Ψηφίζουμε-Στηρίζουμε

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ

Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ 

Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ…

Ο σύγχρονος εργασιακός μεσαίωνας είναι ήδη εδώ και έπεται συνέχεια. Τρία σχεδόν χρόνια από τις τελευταίες εκλογές του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών και η περίοδος που έχουμε διανύσει συμπυκνώνεται με μια λέξη «καταιγιστική». Η πανδημία ήρθε για να μείνει και έχει βάλει αντιδραστική σφραγίδα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής. Το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να αξιοποιούν την κρίση σαν ευκαιρία για να διευρύνουν την κυριαρχία τους, να ξαπλώσουν το φόβο και την τρομοκρατία, να τσακίσουν κάθε εργασιακό και κοινωνικό δικαίωμα.

 Η κυβέρνηση της ΝΔ με μπόλικο αντεργατικό θράσος, αξιοποιώντας και συνεχίζοντας το έργο των προκάτοχων της επιχειρεί να τσακίσει κάθε εργασιακό και συνδικαλιστικό δικαίωμα του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας. Αφού χτύπησε το δικαίωμα στη διαδήλωση, αφού έστησε δίκες και κατηγορητήρια για αγωνιστές και συνδικαλιστές επειδή υπερασπίστηκαν το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση, έρχεται σήμερα να εφαρμόσει με κάθε μέσο το πρόσφατα ψηφισμένο νομοθετικό αντεργατικό έκτρωμα. Βάζει στο στόχαστρο τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα του εργαζόμενου λαού και τις νεολαίας για να αυγατίσει τα κέρδη του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου, να χτυπήσει κάθε δυνατότητα οργάνωσης, αντίστασης και αγώνα.

Η νέα πραγματικότητα που το κεφάλαιο και η κυβέρνηση διαμορφώνουν έχουν γεύση θανάτου και οσμή σήψης και σαπίλας. Ο νεκρός εργάτης της Cosco, οι νεκροί διανομείς σε Καλλιθέα και Θεσσαλονίκη, όλοι εν ώρα εργασίας στο μεροκάματο του τρόμου είναι εικόνες της σύγχρονης πραγματικότητας που επεκτείνεται. Οι απανωτές προσπάθειες  του κράτους και των μηχανισμών του να κηρύσσουν κάθε απεργία και μαζική έκφραση εργασιακών κλάδων παράνομη/ καταχρηστική ανοίγει το δρόμο και νομιμοποιεί την καταστολή και την τρομοκράτηση των αγώνων και ταυτόχρονα αποτελεί ανοιχτή πρόκληση για το σύνολο των εργαζόμενων μαζών.

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ

Ο κλάδος των μισθωτών τεχνικών μέσα σε αυτές τις εξελίξεις συνεχίζει να βρίσκεται έρμαιο της εργοδοσίας και του κεφαλαίου. Οι  ελαστικές σχέσεις εργασίας και η ευελιξία ντυμένες με το ιδεολόγημα της «συνεργασίας»  αποτελούν το σύγχρονο καθεστώς του κλάδου για νέους και παλαιότερους  συναδέλφους. Η εργοδοσία άλλοτε χρησιμοποιώντας το επιχείρημα της «κρίσης», της «ανημποριάς» που πρέπει «όλοι να βάλουμε πλάτη» και άλλοτε της «ανάπτυξης» που πάλι πρέπει «από κοινού να σπρώξουμε για να ρολάρει η μηχανή» μεταφέρει τα κόστη στις πλάτες μας και πιέζει για μεγαλύτερες θυσίες, λιγότερα δικαιώματα, λιγότερη ζωή.

Τα ωράρια λάστιχο, τα 10ωρα και τα 12ωρα συνεχόμενης δουλειάς, η εργασία τα Σαββατοκύριακα, οι απλήρωτες υπερωρίες, η πίεση και η υπέρ-εντατικοποίηση της εργασίας για να βγαίνουν οι χρόνοι και οι παραδόσεις, η μισθοί πείνας των 600 ευρώ, η ανασφάλιστη εργασία και οι ατομικές συμβάσεις, τα χαμένα δώρα, οι άδειες και τα επιδόματα της πείνας, σηματοδοτούν την καθημερινότητα του κλάδου που πλέον με τη σφραγίδα του νόμου επεκτείνεται, μονιμοποιείται και νομιμοποιείται.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η μαζικοποίηση του σωματείου και το ζωντάνεμα των συλλογικών μας διαδικασιών είναι ζήτημα καθοριστικής  σημασίας που αφορά το σύνολο των εργαζόμενων του κλάδου. Δεν θέλουμε σωματεία σφραγίδες! Θέλουμε σωματεία όπλα στα χέρια μας για την συγκρότηση των αγώνων μας! Οι πρόσφατες μαζικές κινητοποιήσεις των διανομέων της E-Food και των εκπαιδευτικών, οι απεργιακές κινητοποιήσεις και η οργή των εργαζόμενων της Cosco μπροστά στο νέο εργοδοτικό έγκλημα είναι εικόνες από το μέλλον και αποδεικνύουν ότι υπάρχει συσσωρευμένη αγανάκτηση από τη βαρβαρότητα που προωθούν, που μπορεί και πρέπει να εκφραστεί με μαζικά και οργανωμένα χαρακτηριστικά. 

 

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…

Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να προχωρήσει πολλά βήματα παρακάτω την επίθεσή της. Ψήφισε τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/2021), ο οποίος δεν αφήνει τίποτα όρθιο.

·           Κατάργηση του 8ώρου.

·           Αύξηση του ορίου των υπερωριών με ταυτόχρονη μείωση της υπερωριακής αμοιβής.

·           Απλήρωτα 10ωρα και με τη βούλα του νόμου, στο όνομα της ατομικής «διαπραγμάτευσης» τάχα μου με τον εργοδότη.

·           Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για περισσότερους κλάδους.

·           Διευκολύνσεις στην εργοδοσία να προχωρά σε ακόμα περισσότερες απολύσεις

Όλα τα παραπάνω μας αφορούν άμεσα! Ακόμη και αν πολλοί από εμάς δουλεύουμε ήδη απλήρωτα 10ωρα, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η νομοθετική κατοχύρωση όλων των παραπάνω, θα δώσει το πράσινο φως στην εργοδοσία να ξεσαλώσει ακόμα περισσότερο.

ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

Ξέρουν πολύ καλά ότι η εργασιακή βαρβαρότητα που εξαπλώνεται γεννά εστίες αντίστασης  και διεκδίκησης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο βάζουν ξανά στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία και τον ελεύθερο συνδικαλισμό!

·           Επεκτείνουν και βαθαίνουν τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο των σωματείων, με την υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗΣΟΕ!

·           Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τις απεργίες! Η διάταξη αυξημένης απαρτίας (50%+1) που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και ενισχύεται με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.

·           Θεσμοθετούν την απεργοσπασία και βγάζουν παράνομες τις απεργίες!

Θέλουν να ισοπεδώσουν μια και καλή τον ταξικό και ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

Τα πρόσφατα παραδείγματα των διανομέων της e-food, των εκπαιδευτικών που βγήκαν κατά χιλιάδες στο δρόμο και των εργατών της Cosco, δείχνουν στην πράξη ότι οι αγώνες δεν είναι μάταιοι! Αυτούς είναι που φοβάται το σύστημα! Για αυτό χτυπά με κάθε μέσο τα μόνα όπλα που έχουμε για να οργανώνουμε τους αγώνες μας. Τα σωματεία, τις γενικές μας συνελεύσεις, την απεργία!

Να μην τους χαρίσουμε τα όπλα που έχουμε για να αγωνιζόμαστε και να νικάμε!

Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ξεπουλάνε τους αγώνες και κάνουν τα πάντα για να περάσει ανενόχλητη η επίθεση του συστήματος. Ο ρόλος τους αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά με την ακύρωση της απεργίας στις 3 του Ιούνη, που άδειασαν και άφησαν εκτεθειμένους χιλιάδες εργαζομένους που δίναν τη μάχη με την εργοδοσία! Παράλληλα, δεν έβγαλαν κουβέντα για απεργία τον Σεπτέμβρη, όταν η κυβέρνηση ψήφισε το αντιασφαλιστικό τερατούργημα.

Ο νόμος Χατζηδάκη ψηφίστηκε για να εφαρμοστεί και μόνο φραγμό μπορεί να βάλει ο αγώνας μας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ! Να μην αποδεχθούμε καμία εφαρμογή των διατάξεών του. Κάθε σωματείο οφείλει να πάρει θέση!

-        Να μην αποδεχτούμε καμία αλλαγή στα καταστατικά που επιβάλλουν οι διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη!

-        Αρνούμαστε την εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ

-        Δεν νομιμοποιούμε το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων!

-        Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

Τα σωματεία είναι όργανα πάλης της εργατικής τάξης και δεν θα δίνουν λογαριασμό στο κεφάλαιο και στο κράτος του. Ο συνδικαλισμός δεν θα γίνει έρμαιο στις επιταγές του ταξικού αντιπάλου.


 

·         ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, KAMΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ Ν. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ.  

·         ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ.

·         5ΗΜΕΡΟ-8ΩΡΟ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΕΡΩΡΙΑ. ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

·         ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

·         ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ. ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΝΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ.

·         ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ. ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

·         ΔΩΡΕΑΝ ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΙΣΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΧΩΡΟ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: