Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2021

Υγειονομικοί: Να οργανώσουμε μαζικούς αγώνες για την υπεράσπιση της δουλειάς μας και της ζωής μας

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Βρισκόμαστε στη δίνη του τέταρτου κύματος της πανδημίας και όλα δείχνουν ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας. Μία συνθήκη αποφασισμένη και υπολογισμένη από την κυβέρνηση, η οποία για τις ανάγκες τις οικονομίας και των κερδών του κεφαλαίου θυσιάζει χιλιάδες ζωές. Στην ουσία, στη χώρα έχει αποφασιστεί ανοσία αγέλης μέσω νόσησης, αφού τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, όπως πχ. στα σχολεία και τα ΜΜΜ, διευκολύνουν τη μετάδοση του ιού. Με τη χαμηλή σχετικά εμβολιαστική κάλυψη, η απόφαση αυτή είναι δολοφονία για χιλιάδες.

Μιλάνε για ατομική ευθύνη των μη εμβολιασμένων και για δικαιώματα των εμβολιασμένων διχάζοντας το λαό για να συγκαλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες και ότι το μόνο που νοιάζονται είναι το δικό τους «δικαίωμα» στα κέρδη. Γι’ αυτό, πάρα την επιδεινούμενη κατάσταση και την αύξηση των διασωληνωμένων και θανάτων, η κυβέρνηση δεν παίρνει κανένα μέτρο πρόληψης ούτε υποστήριξης της θεραπείας. Δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε αναστολή χειρουργείων και λοιπών δραστηριοτήτων εκτός του COVID στα νοσοκομεία, επιδεινώνοντας την κατάσταση.

Αυτό που ονομάζουν «ενίσχυση του ΕΣΥ» είναι ακριβώς το αντίθετο. Στοχεύουν στο φόρτωμα στα νοσοκομεία των συνεπειών της ανεξέλεγκτης διασποράς στην κοινότητα, με ένταση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα μας και το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη.

Σύμφωνα με το αφήγημα της κυβέρνησης, 20 μήνες μετά βρισκόμαστε ακόμη υπό «έκτακτες» συνθήκες. Οι αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, το άνοιγμα μόνιμων και στελεχωμένων κλινικών και ΜΕΘ, τα μέτρα προστασίας που απαιτούσαμε ως εργαζόμενοι απ’ την πρώτη στιγμή δεν ήταν ποτέ επιλογή της κυβέρνησης. Αντίθετα, έγινε κανονικότητα η αναστολή αδειών, οι μετακινήσεις, η εντατικοποίηση, η τρομοκρατία και οι αναστολές – απολύσεις των συναδέλφων. Οι 7.000 αναστολές αντιστοιχούν στο κλείσιμο τριών μεγάλων νοσοκομείων και το 4ο κύμα βρίσκει το λαό χωρίς αυτά, με αποκλειστικά υπεύθυνο την κυβέρνηση και το σύστημα που εξυπηρετεί.

Εξαπάτησε τους εργαζόμενους τάζοντας επιδόματα και ένταξη στα ΒΑΕ, ενώ με το «νέο ΕΣΥ» ετοιμάζονται για νέο γύρο επίθεσης. Οι ΣΔΙΤ παραχωρούν μεγαλύτερο πεδίο δράσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο, αμφισβητώντας περαιτέρω όλα τα εργασιακά μας δικαιώματα και το δικαίωμα του λαού στην περίθαλψη. Τα ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια λειτουργίας που επιβάλλουν, με όχημα την αξιολόγηση, θα βάλουν στο στόχαστρο το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, τους μισθούς, τις εργασιακές συνθήκες. Ομολογούν ανοιχτά ότι θα κλείσουν κι άλλα νοσοκομεία!

Οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα και όλοι οι ΣΟΧ βρίσκονται ξανά μπροστά στην απόλυση, ενώ οι επικουρικοί πήραν την παράταση κοροϊδία έως τον Μάρτη. Οι επικουρικοί σε αναστολή απολύθηκαν.

Συνάδελφοι,
Να μην πέσουμε στην παγίδα. Η κυβέρνηση δεν έβγαλε σε αναστολή τους συναδέλφους για υγειονομικούς λόγους. Εργαλειοποίησε την πανδημία, όπως κάνει τα τελευταία δύο χρόνια για να χτυπήσει όλα μας τα δικαιώματα, με σκοπό να απολύσει συναδέλφους.

Η στάση των συνδικαλιστικών μας ηγεσιών απέναντι σε όλα αυτά δεν υπερασπίζεται τα δικαιώματά μας. Η αναστολή των αγώνων, η υπεράσπιση τάχα του ΕΣΥ ενώ τα δικαιώματά μας τσεκουρεύονται, ευνοούν την πολιτική της κυβέρνησης. Οι αποσπασματικές κινητοποιήσεις δεν βοηθούν αλλά αποδυναμώνουν τις αγωνιστικές διαθέσεις για υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

Η απάντηση θα δοθεί από τους ίδιους τους εργαζόμενους. Παίρνοντας την ευθύνη του αγώνα στα χέρια μας. Με μαζικές συνελεύσεις και οργανωμένους αγώνες, να αντισταθούμε στην κυβερνητική πολιτική. Να απαιτήσουμε την επιστροφή των συναδέλφων, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυξήσεις στους μισθούς, άνοιγμα νέων κλινών και, στο πλάι του λαού, ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλους.
 

  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΟΧ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ-ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
  • ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘ
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: