Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021

29/11: ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 62 ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ- ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

 ΌΛΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 29/11 ΣΤΙΣ 10.30 πμ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ 12 ΣΤΗΝ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ





Τη Δευτέρα 29/11 στην Ευελπίδων ξεκινάει η δίκη των 62, ανάμεσα στους οποίους διώκονται και 12 μέλη και στελέχη του ΚΚΕ (μ-λ), αγωνιστές του κινήματος που δραστηριοποιούνται μέσα από τα σχήματα της Ταξικής Πορείας, των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών και των Δρόμων Αντίστασης. Ο λόγος που οι σύντροφοι συνελήφθησαν και σέρνονται στα δικαστήρια είναι η απόφαση τους να τιμήσουν στο δρόμο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στις 6/12/20 και να υπερασπιστούν το δικαίωμα στον αγώνα και στη διαδήλωση. Η δίκη αυτή, όπως και οι δίκες των αγωνιστών που συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις για το Πολυτεχνείο του 2020, είναι μια πολιτική απόφαση από την πλευρά του συστήματος να εντείνει την πολιτική της στοχοποίησης αγωνιστών και ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, της αντίστασης και της διεκδίκησης. Όπως πολιτική ήταν και η χουντικής έμπνευσης απόφαση τους για απαγόρευση των συναθροίσεων, με πρόσχημα την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά με πραγματική στόχευση την διαμόρφωση κλίματος τρομοκρατίας και άγριας καταστολής όποιου αντιστέκεται στη βάρβαρη πολιτική τους.

Η ένταση της φασιστικοποίησης και της καταστολής βάζει στο στόχαστρο τον ίδιο το λαό και την εργατική τάξη. Η πολιτική δίκη των 62 δεν αφορά μόνο τους διωκόμενους, αλλά κάθε προοδευτικό άνθρωπο, ολόκληρο το κίνημα και τις δυνάμεις που έχουν αναφορά σε αυτό. Δείχνει με σαφή τρόπο τις προθέσεις του συστήματος απέναντι σε όποιον αγωνίζεται και ορθώνει το ανάστημα του. Ενισχύουν το οπλοστάσιο τους με στημένες πολιτικές διώξεις αγωνιστών, κλιμακώνουν την πολιτική της κρατικής τρομοκρατίας και ψηφίζουν νόμους που χτυπάνε το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην απεργία. Εξοπλίζονται και προετοιμάζονται απέναντι στους αγώνες του λαού γιατί γνωρίζουν πως η βάρβαρη πολιτική τους γεννά τεράστια οργή και αγανάκτηση.

Σχεδόν δυο χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και ενώ μετράμε χιλιάδες νεκρούς, συνεχίζουν να αφήνουν το λαό στη μοίρα του, χωρίς να παίρνουν κανένα ουσιαστικό υγειονομικό μέτρο προστασίας του. Την ίδια ώρα, τσακίζουν τα δικαιώματα του το ένα μετά το άλλο. Χτυπάνε τη νεολαία με κάθε τρόπο και υψώνουν ταξικούς φραγμούς για τα παιδιά από τα φτωχά και λαϊκά στρώματα. Τσακίζουν το λαϊκό εισόδημα ενώ το νέο κύμα ακρίβειας τσακίζει κόκκαλα. Προχωράνε στην εφαρμογή του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη, καταργούν το 8ωρο, διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, χτυπάνε το δικαίωμα στην απεργία και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση. Διαμορφώνουν μια σύγχρονη εργασιακή ζούγκλα, όπου οι εργαζόμενοι θεωρούνται αναλώσιμοι και έρμαια στις ορέξεις του εργοδότη και αυτό θέλουν να εμπεδωθεί ως η νέα κανονικότητα. Σε αυτό το αντιδραστικό σκηνικό που ετοιμάζουν, θέλουν να βγάλουν στην παρανομία τον ελεύθερο ταξικό συνδικαλισμό και να βάλουν ταφόπλακα στη συλλογική οργανωμένη πάλη.

Δε θα τους περάσει! Η βάρβαρη και αντιδραστική πολιτική τους θα γεννήσει ξεσπάσματα όσο και αν προσπαθούν να μας τρομοκρατήσουν. Οι εργατικοί αγώνες που ξεδιπλώνονται το τελευταίο διάστημα, ο αγώνας των διανομέων της e food και των εκπαιδευτικών, όπως και η απεργία των εργατών της Cosco είναι δείγματα της τεράστιας οργής των εργαζομένων που αναζητά αγωνιστική διέξοδο. Όσες απαγορεύσεις, όση καταστολή, όσες στημένες δίκες αγωνιστών και να επιστρατεύσουν, το δίκιο του λαού και της εργατικής τάξης θα γεννά εστίες αντίστασης και διεκδίκησης.

Η πολιτική μάχη που δίνουν οι αγωνιστές που δικάζονται στις 29/11 πρέπει να γίνει υπόθεση πλατιά του λαού για να καταγγελθεί η πολιτική των διώξεων, της φασιστικοποίησης και της καταστολής! Να καταγγελθεί η εγκληματική διαχείριση τη πανδημίας από την κυβέρνηση και η βάρβαρη αντιλαϊκή αντεργατική πολιτική που επιβάλλει, για χάρη των ντόπιων και ξένων αφεντικών της. Να καταγγείλουμε το στημένο κατηγορητήριο και να απαιτήσουμε να αθωωθούν οι αγωνιστές! Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε, να διαδηλώνουμε και να οργανώνουμε την πάλη μας!
  • Να αθωωθούν οι 62 συλληφθέντες της 6ης Δεκέμβρη στην Αθήνα

  • Κάτω η πολιτική της φασιστικοποίησης, της καταστολής και των διώξεων

  • Ανατροπή του αντιδραστικού νόμου Χατζηδάκη


Δεν υπάρχουν σχόλια: