Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021

ΑΘΗΝΑ: 1-14 ΝΟΕΜΒΡΗ - Εκλογές στο ΣΕΤΗΠ (Σωματείο Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής)

Στηρίζουμε - Ψηφίζουμε
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ


ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ -
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ
ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ


Κόντρα στην επίθεση που έχουν εξαπολύσει κεφάλαιο και κυβέρνηση ενάντια στα εργασιακά μας δικαιώματα ο μόνος δρόμος είναι ο μαζικός συλλογικός αγώνας. Με καθήκον μας να μαζικοποιήσουμε και να ισχυροποιήσουμε τα συλλογικά μας όργανα, τα σωματεία μας, και να τα κάνουμε όργανα πάλης και αγώνα, ενάντια στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, οι εργαζόμενοι του κλάδου οφείλουμε να απαντήσουμε στην επίθεση που όλο και οξύνεται.

Κράτος και κεφάλαιο, εργαλειοποιώντας την πανδημία, έχουν δημιουργήσει ένα νέο καθεστώς εργασίας στον κλάδο. Η τηλεργασία, η οποία έχει πια μονιμοποιηθεί, έχει δείξει καλά τις δυνατότητες που δίνει στην εργοδοσία απομακρύνοντάς μας από τους χώρους εργασίας μας και κατ' επέκταση από την συλλογική διεκδίκηση, απομονώνοντάς μας από τους συναδέλφους μας και καθιστώντας μας έρμαιο στις ορέξεις της. Απλήρωτες υπερωρίες, εντατικοποίηση, κυλιόμενα ή και σπαστά ωράρια, μαζικές απολύσεις, ακόμα και παρακολούθηση με κάμερες στα σπίτια μας έχουν γίνει πλέον η νέα "κανονικότητα".

Είναι επιτακτική ανάγκη να πάρουμε την οργάνωση της πάλης μας στα χέρια μας! Να μην επιτρέψουμε την εγγραφή του σωματείου μας στο ΓΕΜΗΣΟΕ και στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων για να βάλει χέρι η εργοδοσία και το κράτος στα σωματεία μας! Να μην νομιμοποιήσουμε καμία ηλεκτρονική ψηφοφορία! Να αντιταχθούμε σε κάθε εφαρμογή κάθε διάταξης του αντεργατικού τερατουργήματος Χατζηδάκη. Να φροντίσουμε να μην γίνει ο ταξικός συνδικαλισμός έρμαιο στις ορέξεις του συστήματος! Ο νόμος Χατζηδάκη ψηφίστηκε για να εφαρμοστεί, για αυτό και οφείλουμε να παλέψουμε για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του.

Με μόνη διέξοδό μας την κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης και το ζωντάνεμα των συλλογικών μας διαδικασιών μπορούμε να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε δουλειά και ζωή με δικαιώματα

  • ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΧΤΑΩΡΟ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ  ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
  • ΚΑΜΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΥΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΝΟΜΟΥ.
  • ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ – ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

 Το πρόγραμμα των εκλογών:


 


Δεν υπάρχουν σχόλια: