Τρίτη 18 Αυγούστου 2020

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: ΚΡΥΒΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ!

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

Εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ καταγγέλλουν ότι αποσιωπούνται κρούσματα του κορονοϊού COVID-19 ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι εκβιάζονται για να δουλέψουν κανονικά χωρίς κανένα τεστ!

Η εργοδοσία για άλλη μια φορά δείχνει ότι δεν βάζει τίποτα πάνω από τα κέρδη της.

Δεν είναι τυχαία περιστατικά, ούτε ζήτημα διαχείρισης του ενός ή του άλλου εργοδότη.

Κάθε μέρα σε εργοστάσια, σε χώρους εστίασης, σε μαζικούς χώρους δουλειάς όπου οι εργαζόμενοι δουλεύουν με ελάχιστα ή καθόλου μέτρα προστασίας, εμφανίζονται δεκάδες κρούσματα. Σε όλες τις περιπτώσεις οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να δουλέψουν κανονικά μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ (με κίνδυνο να κολλήσουν τους συναδέλφους τους), τα νέα μαθαίνονται αργά και φυσικά χωρίς μαζικά τεστ στους υπόλοιπους.

Αυτή ακριβώς η κατεύθυνση μπαίνει από την κυβέρνηση της ΝΔ που απέδειξε ότι βρήκε την πανδημία σαν αφορμή για να χειροτερεύσει τους όρους δουλειάς του λαού, που καλύπτει τα αφεντικά σε αντίστοιχα περιστατικά, που θυσιάζει καθημερινά τους εργαζόμενους και το λαό για τον τουρισμό και που τολμά να μιλά για ατομική ευθύνη.

Οι εργαζόμενοι δουλεύουν απροστάτευτοι, με εξαντλητικούς ρυθμούς και με τα δικαιώματά τους να καταπατούνται το ένα μετά το άλλο. Η οργάνωση στους χώρους δουλειάς και η μαζική απαίτηση για να διεκδικηθούν τα αυτονόητα μέτρα προστασίας και οι ανθρώπινοι ρυθμοί δουλειάς είναι η μόνη διέξοδος.

ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΤΕΣΤ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΝΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ

ΜΑΣΚΕΣ, ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ

ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: