Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020

Ανακοίνωση–καταγγελία για εργατικό ατύχημα στο Ηράκλειο Κρήτης

Σοβαρό εργατικό ατύχημα έγινε την Παρασκευή 14/8/2020 στη Ν Αλικαρνασσό Ηρακλείου. Συγκεκριμένα ένας εργάτης έπεσε από τον τρίτο όροφο μιας οικοδομής στην οποία εκτελούσε εργασίες όταν κατέρρευσε το μπαλκόνι στο οποίο βρισκόταν. Ο εργάτης τραυματίστηκε πολύ σοβαρά και μεταφέρθηκε από το ΕΚΑΒ διασωληνωμένος σε νοσοκομείο του Ηρακλείου. Το συγκεκριμένο περιστατικό προστίθεται σε μια μεγάλη λίστα σοβαρών ατυχημάτων που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη.

Ως Ταξική πορεία θεωρούμε ότι τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ όσο και οι προηγούμενες έχουν τεράστιες ευθύνες για όλα αυτά τα ατυχήματα. Ευθύνονται για τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους εργασιακούς χώρους, για τις ελλείψεις στοιχειωδών μέτρων προστασίας για τους εργαζόμενους. Ευθύνονται γιατί με όλα τα μέτρα που έχουν επιβάλει, έχου φέρει την φτώχεια και την εξαθλίωση στην πλειοψηφία του λαού. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης πολλοί εργαζόμενοι στο χώρο της οικοδομής αναγκάζονται να δουλεύουν με κίνδυνο της ζωής τους προκειμένου να βγάζουν το μεροκάματο του τρόμου χωρίς πολλές απαιτήσεις, ακόμα και σε οικοδομές που δεν έχει γίνει ποτέ στατικός έλεγχος.

Επίσης τα "ατυχήματα" αυτά δείχνουν και την ανυπαρξία παρέμβασης των αντίστοιχων σωματείων και εργατικών κέντρων σε μια κατεύθυνση λήψης όλων εκείνων των απαραίτητων μέτρων στο χώρο της οικοδομής και σε άλλους εργασιακούς χώρους για να μην υπάρξουν άλλα θύματα από τη μεριά της εργατικής τάξης.

Οι συνδικαλιστικές γραφειοκρατικές ηγεσίες, που έχουν και αυτές τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί στους εργασιακούς χώρους, δεν θα τα απαντήσουν αυτά τα ζητήματα από μόνες τους, χωρίς τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Το δικαίωμά μας να εργαζόμαστε, να εργαζόμαστε με ασφάλεια και με αξιοπρεπείς μισθούς, πρέπει να αποτελέσουν ζητήματα πάλης και διεκδίκησης από όλους τους εργάτες, ντόπιους και ξένους.

Όλοι μια γροθιά, να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά και στη ζωή.

Ηράκλειο 14/8/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: