Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019

Ακόμη ένας νεκρός ντελιβεράς

Δεν είναι ατυχήματα. Είναι εγκλήματα της πολιτικής κυβέρνησης-εργοδοσίας-κεφαλαίου.

Πέθανε χθες το πρωί, ο 19χρονος ντελιβεράς, ο οποίος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο από τις 12 Δεκεμβρίου, όταν το μηχανάκι το οποίο οδηγούσε συγκρούστηκε με διερχόμενο όχημα. 14ος νεκρός ντελιβεράς μέσα σε ένα χρόνο.


Δεν είναι ακόμη ένα τυχαίο γεγονός, δεν είναι η απροσεξία των εργαζομένων, όπως ξεδιάντροπα λένε οι εργοδότες. Είναι αποτέλεσμα της βάρβαρης καθημερινότητας που ζουν οι εργαζόμενοι. Μισθοί πείνας, δυο και τρεις δουλειές για να τα βγάλουν πέρα, υπερωρίες, πίεση και τρομοκρατία. Κεφάλαιο και εργοδοσία αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν δούλους. Και μαζί με αυτούς υπεύθυνη είναι και η κυβέρνηση, που με μια σειρά αντεργατικά μέτρα που πέρασε έστρωσε το έδαφος στην εργοδοτική αυθαιρεσία και τρομοκρατία, στην εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Τάζει ψίχουλα στο λαό προεκλογικά η κυβέρνηση, αφού πρώτα βέβαια έχει κάνει τα πάντα για να του πάρουν μέχρι και το ψωμί από το τραπέζι, εφαρμόζοντας μια σειρά μέτρα που επέβαλλαν οι ιμπεριαλιστές για το ξεζούμισμα του λαού μας. Δεν ξεχνιέται όμως με ψίχουλα η πείνα, δεν ξεχνιούνται οι νεκροί και σακατεμένοι εργαζόμενοι που θρήνησε μέσα ένα χρόνο ο λαός μας.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτούς που καθημερινά τσακίζουν τα δικαιώματά μας και μας οδηγούν στο θάνατο. Αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει μόνο με τους αγώνες μας. Μόνη πραγματική διέξοδος η οργάνωση στους χώρους δουλειάς, η αντίσταση στην επίθεση που βιώνουμε και δεν έχει τέλος, οι μαζικοί αγώνες!
  • Δεν είναι εργατικά ατυχήματα, είναι εργοδοτικά εγκλήματα!
  • Καμία ανοχή στην εργοδοτική βία και τρομοκρατία!
  • Μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες!
 Θεσσαλονίκη 20/2/2019
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: