Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την επίθεση σε εργαζόμενο ντελιβερά στη Θεσσαλονίκη

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας για την
EΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΝΤΕΛΙΒΕΡΑ

Η εργοδοτική τρομοκρατία δεν έχει τέλος. Διανομέας φαγητού, σε ψητοπωλείο του Βαρδάρη, δέχτηκε επίθεση από τον ιδιοκτήτη του μαγαζιού. Όπως καταγγέλλει ο διανομέας, ο εργοδότης τον τραβούσε από το γιακά, τον έσπρωχνε και τον απειλούσε ότι «θα τον κατεβάσει στο υπόγειο και θα τον θάψει», ότι «θα βάλει μπράβους και θα τον βρούνε νεκρό σε χαντάκι», επειδή κάποιος πελάτης παραπονέθηκε ότι τον κοίταξε στραβά! Επίσης, ο εργαζόμενος δούλευε στο μαγαζί τρεις μήνες υποασφαλισμένος (ως 4ωρος, ενώ εργαζόταν 6ήμερο-12ωρο), με δικό του μηχανάκι και μεταφορικά έξοδα, ενώ δεν του είχε καταβληθεί ούτε το δώρο Χριστουγέννων.

Άλλο ένα περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη λίστα της εργοδοτικής βίας και αυθαιρεσίας, μαζί με τον ξυλοδαρμό του διανομέα στην Τούμπα, στους Αμπελόκηπους, στο Περιστέρι (Αθήνα) και άλλα τόσα τα οποία δεν έχουν γίνει γνωστά. Τα περιστατικά αυτά δεν είναι τυχαία. Εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα τρομοκράτησης και εκμετάλλευσης των εργαζομένων. Είναι φανερό πως οι εργοδότες χρησιμοποιώντας ένα ολόκληρο «οπλοστάσιο» αντεργατικών νόμων, που έχει περάσει η κυβέρνηση, αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους σαν δούλους. Μισθοί πείνας, απλήρωτη και μαύρη εργασία, ξυλοδαρμοί, υπερωρίες και εξαντλητικά ωράρια που μας οδηγούν στο να μετράμε συνεχώς νεκρούς και σακατεμένους συναδέλφους.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει μόνο με τους αγώνες μας. Μας θέλουν μόνους, σκυφτούς και φοβισμένους. Είναι αναγκαίο να βρεθούμε μεταξύ μας. Να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Να μαζικοποιήσουμε τα σωματεία μας και να τα μετατρέψουμε σε όργανο πάλης και αγώνα.

Καμία ανοχή στη βία και τρομοκρατία της εργοδοσίας και του κεφαλαίου.
Κάτω τα χέρια από τους συναδέλφους μας.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Θεσσαλονίκη 10/2/2019

Δεν υπάρχουν σχόλια: